top of page
brollop-jamtli.jpg

FOTOGRAF
AMANDA FRESKGÅRD

INFO OCH PRISER FÖR BRÖLLOP

VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER!

På denna sida hittar ni prislista för de mest populära paketen. Självklart kan vi skräddarsy ett eget paket om ni har andra önskemål än just de timmarna som står här nere! Jag lägger ner mycket tid och omsorg på mina brudpar för att ge en bra upplevelse och berätta just er historia på allra bästa sätt, så därför börjar det minsta paketet på 4 timmar. Vill ni se fler bilder och läsa mer om hur jag jobbar så finns all info på bröllopssidan. Vill ni lära känna mig lite mer så kan ni klicka här.

Har ni några funderingar, tveka inte på att höra av er till mail@amandafreskgard.com!

web-3648.jpg
0E2AB035-C85A-49E3-93F9-295D5E595553.JPG
web-3428_websize.jpg
20210207_150955.JPG
web2-5388.jpeg
034A9178.jpeg
A&M(289of294).jpg
A&M(260of294).jpg

NI HAR JU BERÄTTAT LITE OM ER, SÅ DET ÄR JU BARA RÄTT ATT JAG BERÄTTAR LITE MER OM MIG!

Jag är född och uppvuxen i Skellefteå, äldst av tre systrar. När jag var 19 år bestämde jag mig, helt out of the blue, att flytta till USA ett år för att jobba som au pair. Det var definitivt det största och galnaste jag någonsin hade gjort då! Trots att det var väldigt jobbigt stundtals (mest pga en inte så snäll värdfamilj) så var det också otroligt häftigt och jag är sååå glad att jag gjorde den resan, för jag hade nog inte varit samma person utan den.

Efter det pluggade jag media tre år på Umeå Universitet och det var också där jag träffade min man Markus. Vi gick i samma klass, men jag tror att han var den sista personen jag lärde känna av oss som hängde i samma kompisgrupp. Men den som väntar på något gott.. :)

När vi hade pluggat klart kände vi att det var dags för något annat och till slut hamnade vi i Östersund där han kommer ifrån. På vår femårsdag förlovade vi oss (han friade, men hade han inte hunnit före mig hade jag tänkt göra det!) och året efter det gifte vi oss och hade festen i lagården på hans föräldrars gård. Bara något år innan hade hans pappa slutat med bonderiet, så det krävdes otaliga timmar av städning för att få bort ko-lukten och fräscha upp allt. Men så värt det såklart!

Vi har bott i tre olika lägenheter i stan och efter att ha varit helt inne på att alltid bo hyfsat nära centrum, svängde vi om helt och bestämde oss för att ta över gården i Hackås (fyra mil utanför stan). Markus föräldrar byggde nytt hus och vi flyttade in på gården som gått i generation på hans pappas sida sedan 1800-talet. Det är ändå en rätt häftig känsla att föra det vidare inom samma familj och att ha byggnader som är 300 år gamla på tomten!

Nu bor vi alltså här, med drömmar om att låta lagården leva vidare med fler bröllop och fester för andra, att skaffa höns, få en stor trädgård med så mycket ätbart som det bara går och ta hand om allt så bra vi bara kan :)

Några snabba om mig:

- Jag älskar frukost, det är definitivt den bästa måltiden på hela dagen (gillar inte att laga mat, men frukost kan jag stå hela morgonen och fixa).

- Älskar att åka på road trips. Ha med sig matsäck, lyssna på podd eller sjunga med i musik och veta att man har något spännande framför sig.

- Gå på loppis är typ min hobby (om man kan ha det som hobby?). Köper i princip all inredning second hand och gillar även att sätta egen touch på saker med spray- eller målarfärg, byta tyg osv.

- Önskar att jag var bättre på att snickra så att jag kan göra om saker här hemma helt själv!

- Skulle beskriva mig som en extrovert introvert. Gillar att träffa människor och kan lätt babbla på under en fotografering, men behöver lugn ensamtid för att samla energi.

- Älskar att planera och längta till saker, kan bli otroligt pepp av det!

- Skriver listor på ALLT!

- I vår familj ingår även katten Luna och hunden Sigge.

web-66_websize (1).jpg

Hur är det att ha mig som fotograf på bröllopet?

Låt oss säga att ni bokar mig (yay!) till er stora dag! Innan bröllopet finns jag här för att svara på era frågor, gå igenom bröllopsschemat och ge er tips på det ni behöver hjälp med. Tänk på mig mer som en kompis som ni kan bolla idéer och tankar med. Jag har ju varit med på en del bröllop (plus mitt eget) och delar gärna med mig av det jag kan!

 

Mitt viktigaste uppdrag som er fotograf (förutom att fota allt allt allt!) är att få er avslappnade framför kameran och såklart att ni ska ha KUL! Ni har ju så mycket annat att tänka på, att vara pirriga över och planera inför dagen, så fotograferingen ska inte bli en extra grej som känns jobbig eller mega-nervöst!

När ni tittar tillbaka på bilderna så vill jag inte bara att ni ska minnas hur allt såg ut, utan även hur det kändes och hur det faktiskt var. Därför försöker jag fånga allt precis som det är och "lägger mig inte i" mer än nödvändigt. Vid porträtten så pratar jag såklart med er (ni behöver ej vara oroliga över pinsam tystnad!) och ger små tips på vad ni kan göra, men låter er självklart ta plats att bara vara er själva! Det är helt fritt fram att släppa loss framför kameran och vet ni inte hur så är jag ju där och hjälper er med det. That's my job! Nästan alla säger att de är ovana eller stela framför kameran innan fotograferingen, men ganska fort kommer det att släppa och ni fokuserar mer på att ha kul :)

 

Andra delar av dagen är jag lite mer en fluga på väggen och dokumenterar allt som händer naturligt; skratt, tårar, kramar, dansmoves och tal, men jag hoppar också gärna in och är en i gänget bland era gäster för att få alla avslappnade framför kameran! Inget behöver vara uppstyrt i minsta detalj så länge alla har kul! Vid gruppbilder ställer jag er inte i ordning efter längd och släktband, utan ni kan knöka ihop er hur ni vill, titta på varandra om ni inte vill titta in i kameran och skratta tills tårarna rinner.

Summan av kardemumman är i alla fall att ni får en fotograf som vill att ni och era gäster ska ha jäkligt kul, låter er vara er själva hela dagen och hjälper er att slappna av framför kameran!

INNAN BRÖLLOPET

Vi bokar in er dag genom att signa ett kontrakt och ni betalar en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet. När det är klart så skickar jag iväg ett gemensamt online-dokument där vi kan fylla i alla viktiga punkter. Där har vi schemat för dagen, vart vi ska fota, detaljer som är viktiga för er att ha på bild, vilka gruppbilder ni vill ha, övriga viktiga punkter osv. Allt samlat på samma ställe så att vi enkelt kan gå tillbaka och kika på det!

Ni kan när som helst höra av er till mig om ni har några funderingar kring något. Jag hjälper er gärna med vad som helst kring bröllopsdagen, så tveka inte på att slänga iväg ett mail!

UNDER BRÖLLOPET

På bröllopsdagen kommer jag oftast på plats ett tag innan vi ska ses om jag behöver dubbelkolla våra fotoplatser. Annars ses vi på uttalad tid och kör igång med fotograferingen. Som jag nämnde ovan så är mitt fokus alltid att ni ska kunna slappna av och ha kul! "Lägger mig i" där det behövs, annars fotar jag bara allt som sker naturligt. Självklart kan ni be om hjälp eller säga till om det är något speciellt ni kommer på i stunden att jag ska fota. I'm here just for you!

EFTER BRÖLLOPET

Några dagar efter bröllopsdagen skickar jag en liten sneak peek med några utvalda bilder från dagen via ett onlinegalleri. Medan ni njuter av att vara nygifta och lite extra kära i varandra så jobbar jag vidare med bilderna. Efter ca 6-7 veckor är allting klart och ni får bilderna levererade via onlinegalleriet och på USB-minne i ett fint paket på posten. Slutfakturan skickas på mailen i samband med att bilderna är klara.

Ni kan också beställa produkter via mig efter bröllopet. Jag erbjuder jättefina fine art prints och fotoböcker. All info om det skickar jag ut i samband med bildleveransen så att ni i lugn och ro kan kika på det.

web-79_websize.jpg

Vi bokade Amanda för att fotografera vårt bröllop i september 2021 och har inte ångrat det en sekund! Vi kände oss avslappnade under fotograferingen och bilderna blev helt fantastiska och bättre än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi kommer helt klart välja Amanda för framtida fotograferingar!

Lovisa + Robin, Östersund 2021

Behind the scenes på en fotografering

web-261_websize.jpg
DETTA INGÅR I PAKETEN
web-195.jpg
web-1947.jpg
web-307_websize.jpg

När ni bokar mig som bröllopsfotograf ingår följande i paketen från 4 timmar och uppåt:

 • Planeringsmöte - över en fika eller telefon/Skype

 • Provfotografering - i de större paketen

 • Jag kollar upp passande fotoplatser - ni kan ta det lugnt och fokusera på er själva istället

 • Alla utvalda bilder från bröllopsdagen - ca 50-60 st/timmen

 • Redigering av bilderna - för att fixa ljus/färger/kontrast och få till min varma ton

 • Personligt webbgalleri - detta går såklart att dela med släkt och vänner

 • USB-minne - innehållandes alla bilder både högupplösta och webbanpassade

 • 10-15 st fine art prints i storlek 10x15cm - jag väljer ut några av de bästa bilderna och skickar tillsammans med usb-minnet

 • Fint paket på posten - med usb-minne och bilder

 • Full support - innan, under och efter bröllopet

 • Bröllopsguide - i de större paketen ingår en bröllopsguide fullproppad med tips inför de olika delarna av bröllopsdagen, vad ni inte ska missa under planeringen och hur fotograferingen går till

Utöver detta så får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Jag ger er gärna tips och hjälp under planeringens gång och under bröllopsdagen behöver ni inte tänka på något annat än att ha roligt, jag gör allt för att ni ska få fina, härliga och roliga bilder att titta tillbaka på!

web-162_websize.jpg

Superbra bemötande, trevlig och hjälpsam. Följde med genom hela processen från planeringen fram till bröllopet - stöttade och gav tips. Lyckades fånga de naturliga små stunderna under vår dag, och det samtidigt som hon knappt märktes av. Superproffsig från dag ett!

Hanna + Niklas, Bjärtrå 2021

PAKET OCH PRISER
web-253.jpg
fotograf-amanda-freskgard-18.jpg
web-41.jpg
fyra timmar

FOTOGRAFERING I FYRA SAMMANHÄNGANDE TIMMAR. T EX. PORTRÄTT, VIGSEL OCH MINGEL

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Planeringsdokument

Jag skapar ett dokument som vi delar tillsammans där vi samlar all planering för bröllopsdagen och enkelt får en överblick på allt det viktiga!

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i ett fint paket hem till er.

*Sker bröllopet mer än 10 mil från Hackås tillkommer resekostnader på 45 kr/mil eller biljettpris, samt eventuellt boende.*

18 000 kr

web-144_websize.jpg
web-334_websize.jpg
image-86_websize.jpg
sju timmar

FOTOGRAFERING I SJU SAMMANHÄNGANDE TIMMAR. T EX. FÖRBEREDELSER, PORTRÄTT, VIGSEL, MINGEL OCH DEL AV MIDDAG

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Provfotografering

Har vi möjlighet att ses på riktigt innan bröllopet så kan ni få prova på att stå framför kameran. Efteråt får ni de bästa bilderna från fotograferingen att använda helt fritt (levereras via ett onlinegalleri).

Bröllopsguide

När bokningen är klar skickar jag en PDF fullproppad med tips inför planeringen, bröllopsdagen och info om hur jag jobbar.

Planeringsdokument

Jag skapar ett dokument som vi delar tillsammans där vi samlar all planering för bröllopsdagen och enkelt får en överblick på allt det viktiga!

Resa

Oavsett vart i Sverige ert bröllop sker tillkommer inga extra kostnader för resa. *Kostnad för eventuellt boende tillkommer*

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i ett fint paket hem till er.

28 000 kr

web-278.jpg
web-858_websize.jpg
web-144_websize (1).jpg
tio timmar

FOTOGRAFERING I TIO SAMMANHÄNGANDE TIMMAR. T EX FÖRBEREDELSER, PORTRÄTT, VIGSEL, MINGEL, MIDDAG OCH GOLDEN HOUR

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Provfotografering

Har vi möjlighet att ses på riktigt innan bröllopet så kan ni få prova på att stå framför kameran. Efteråt får ni de bästa bilderna digitalt att använda helt fritt.

Bröllopsguide

När bokningen är klar skickar jag en PDF fullproppad med tips inför planeringen, bröllopsdagen och info om hur jag jobbar.

Planeringsdokument

Jag skapar ett dokument som vi delar tillsammans där vi samlar all planering för bröllopsdagen och enkelt får en överblick på allt det viktiga!

Resa och boende

Oavsett vart i Sverige ert bröllop sker tillkommer inga extra kostnader för resa eller boende.

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i ett fint paket hem till er.

34 000 kr

brollop-fjallnas-10.jpg
brollopsfotograf-jamtland-56.jpg
web-507_websize.jpg
heldag med extra allt

MISSA INGET VIKTIGT! FOTOGRAFERING I TOLV SAMMANHÄNGANDE TIMMAR FRÅN MORGONENS FÖRBEREDELSER FRAM TILL DANSGOLVET

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

Bokningsgåva

Efter bokningen får ni hem ett litet paket med smått och gott inför er planering.

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Provfotografering

Har vi möjlighet att ses på riktigt innan bröllopet så kan ni få prova på att stå framför kameran. Efteråt får ni de bästa bilderna digitalt att använda helt fritt.

Bröllopsguide

När bokningen är klar skickar jag en PDF fullproppad med tips inför planeringen, bröllopsdagen och info om hur jag jobbar.

Planeringsdokument

Jag skapar ett dokument som vi delar tillsammans där vi samlar all planering för bröllopsdagen och enkelt får en överblick på allt det viktiga!

Resa och boende

Oavsett vart i Sverige ert bröllop sker tillkommer inga extra kostnader för resa eller boende.

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i ett fint paket hem till er.

Fine art prints

Två av er utvalda bilder skickas som fine art prints i storlek 30x40cm.

Fine art album

Ett vackert album i linne med 10 uppslag fyllda med de bästa bilderna från er dag.

46 000 kr

porträttpaketet

ETT MINDRE PAKET FÖR ER SOM PLANERAR ETT INTIMT BRÖLLOP ELLER ELOPEMENT DÄR FOKUS FÖR FOTOGRAFERINGEN LIGGER PÅ VIGSEL OCH PORTRÄTT

Går endast att boka under lågsäsong (okt-apr) eller tidigast 2 månader innan bröllopet under högsäsong (maj-sep). Andra veckodagar än lördagar går att boka året runt.

 

INKLUDERAR

 

2 timmar fotografering

Alla utvalda bilder från fotograferingen (ca 100 st)

Webbgalleri

Reseersättning inom 10 mil från Hackås (därefter 45 kr/mil)

9500 kr

web-323_websize.jpg
bottom of page