top of page
brollop-jamtli.jpg

FOTOGRAF
AMANDA FRESKGÅRD

INFO OCH PRISER FÖR BRÖLLOP

VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER!

På denna sida hittar ni prislista för bröllopsfotografering. Eftersom att alla bröllopsdagar är unika har jag tagit fram ett upplägg som ska göra det så enkelt som möjligt för er, så att fotograferingen anpassas efter era önskemål! Jag lägger ner mycket tid och omsorg på mina brudpar för att ge en bra upplevelse och berätta just er historia på allra bästa sätt, så därför startar priserna vid fem timmar. Vill ni se fler bilder och läsa mer om hur jag jobbar så finns all info på bröllopssidan. Vill ni lära känna mig lite mer så kan ni klicka här.

Har ni några funderingar, tveka inte på att höra av er till mail@amandafreskgard.com!

web-3648.jpg

LITE KORT OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Skellefteå, äldst av tre systrar. När jag var 19 år bestämde jag mig, helt out of the blue, att flytta till USA ett år för att jobba som au pair. Det var definitivt det största och galnaste jag någonsin hade gjort då! Trots att det var väldigt jobbigt stundtals (mest pga en inte så snäll värdfamilj) så var det också otroligt häftigt och jag är sååå glad att jag gjorde den resan, för jag hade nog inte varit samma person utan den.

Efter det pluggade jag media tre år på Umeå Universitet och det var också där jag träffade min man Markus. Vi gick i samma klass, men jag tror att han var den sista personen jag lärde känna av oss som hängde i samma kompisgrupp. Men den som väntar på något gott.. :)

När vi hade pluggat klart kände vi att det var dags för något annat och till slut hamnade vi i Östersund där han kommer ifrån. På vår femårsdag förlovade vi oss (han friade, men hade han inte hunnit före mig hade jag tänkt göra det!) och året efter det gifte vi oss och hade festen i lagården på hans föräldrars gård. Bara något år innan hade hans pappa slutat med bonderiet, så det krävdes otaliga timmar av städning för att få bort ko-lukten och fräscha upp allt. Men så värt det såklart!

Vi har bott i tre olika lägenheter i stan och efter att ha varit helt inne på att alltid bo hyfsat nära centrum, svängde vi om helt och bestämde oss för att ta över gården i Hackås (fyra mil utanför stan). Markus föräldrar byggde nytt hus och vi flyttade in på gården som gått i generation på hans pappas sida sedan 1800-talet. Det är ändå en rätt häftig känsla att föra det vidare inom samma familj och att ha byggnader som är 300 år gamla på tomten!

Nu bor vi alltså här, med drömmar om att låta lagården leva vidare med fler bröllop och fester för andra, att skaffa höns, få en stor trädgård med så mycket ätbart som det bara går och ta hand om allt så bra vi bara kan :)

Några snabba om mig:

- Jag älskar frukost, det är definitivt den bästa måltiden på hela dagen (gillar inte att laga mat, men frukost kan jag stå hela morgonen och fixa).

- Älskar att åka på road trips. Ha med sig matsäck, lyssna på podd eller sjunga med i musik och veta att man har något spännande framför sig.

- Gå på loppis är typ min hobby (om man kan ha det som hobby?). Köper i princip all inredning second hand och gillar även att sätta egen touch på saker med spray- eller målarfärg, byta tyg osv.

- Önskar att jag var bättre på att snickra så att jag kan göra om saker här hemma helt själv!

- Skulle beskriva mig som en extrovert introvert. Gillar att träffa människor och kan lätt babbla på under en fotografering, men behöver lugn ensamtid för att samla energi.

- Älskar att planera och längta till saker, kan bli otroligt pepp av det!

- Skriver listor på ALLT!

- I vår familj ingår även katten Luna och hunden Sigge.

0E2AB035-C85A-49E3-93F9-295D5E595553.JPG
web-3428_websize.jpg
20210207_150955.JPG
web2-5388.jpeg
034A9178.jpeg
A&M(289of294).jpg
A&M(260of294).jpg
web-66_websize (1).jpg

Hur är det att ha mig som fotograf på bröllopet?

Låt oss säga att ni bokar mig (yay!) till er stora dag! Innan bröllopet finns jag här för att svara på era frågor, gå igenom bröllopsschemat och ge er tips på det ni behöver hjälp med. Tänk på mig mer som en kompis som ni kan bolla idéer och tankar med. Jag har ju varit med på en del bröllop (plus mitt eget) och delar gärna med mig av det jag kan!

 

Mitt viktigaste uppdrag som er fotograf (förutom att fota allt allt allt!) är att få er avslappnade framför kameran och såklart att ni ska ha KUL! Ni har ju så mycket annat att tänka på, att vara pirriga över och planera inför dagen, så fotograferingen ska inte bli en extra grej som känns jobbig eller mega-nervöst!

När ni tittar tillbaka på bilderna så vill jag inte bara att ni ska minnas hur allt såg ut, utan även hur det kändes och hur det faktiskt var. Därför försöker jag fånga allt precis som det är och "lägger mig inte i" mer än nödvändigt. Vid porträtten så pratar jag såklart med er (ni behöver ej vara oroliga över pinsam tystnad!) och ger små tips på vad ni kan göra, men låter er självklart ta plats att bara vara er själva! Det är helt fritt fram att släppa loss framför kameran och vet ni inte hur så är jag ju där och hjälper er med det. That's my job! Nästan alla säger att de är ovana eller stela framför kameran innan fotograferingen, men ganska fort kommer det att släppa och ni fokuserar mer på att ha kul :)

 

Andra delar av dagen är jag lite mer en fluga på väggen och dokumenterar allt som händer naturligt; skratt, tårar, kramar, dansmoves och tal, men jag hoppar också gärna in och är en i gänget bland era gäster för att få alla avslappnade framför kameran! Inget behöver vara uppstyrt i minsta detalj så länge alla har kul! Vid gruppbilder ställer jag er inte i ordning efter längd och släktband, utan ni kan knöka ihop er hur ni vill, titta på varandra om ni inte vill titta in i kameran och skratta tills tårarna rinner.

Summan av kardemumman är i alla fall att ni får en fotograf som vill att ni och era gäster ska ha jäkligt kul, låter er vara er själva hela dagen och hjälper er att slappna av framför kameran!

INNAN BRÖLLOPET

Vi bokar in er dag genom att signa ett kontrakt och ni betalar en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet. När det är klart så skickar jag iväg ett gemensamt online-dokument där vi kan fylla i alla viktiga punkter. Där har vi schemat för dagen, vart vi ska fota, detaljer som är viktiga för er att ha på bild, vilka gruppbilder ni vill ha, övriga viktiga punkter osv. Allt samlat på samma ställe så att vi enkelt kan gå tillbaka och kika på det!

Ni kan när som helst höra av er till mig om ni har några funderingar kring något. Jag hjälper er gärna med vad som helst kring bröllopsdagen, så tveka inte på att slänga iväg ett mail!

UNDER BRÖLLOPET

På bröllopsdagen kommer jag oftast på plats ett tag innan vi ska ses om jag behöver dubbelkolla våra fotoplatser. Annars ses vi på uttalad tid och kör igång med fotograferingen. Som jag nämnde ovan så är mitt fokus alltid att ni ska kunna slappna av och ha kul! "Lägger mig i" där det behövs, annars fotar jag bara allt som sker naturligt. Självklart kan ni be om hjälp eller säga till om det är något speciellt ni kommer på i stunden att jag ska fota. I'm here just for you!

EFTER BRÖLLOPET

Inom två dagar efter bröllopsdagen skickar jag en liten sneak peek med 10 utvalda bilder från dagen via ett onlinegalleri. Medan ni njuter av att vara nygifta och lite extra kära i varandra så jobbar jag vidare med bilderna. Efter ca 8-10 veckor (kan såklart bli snabbare, det beror på när på säsongen det är) är allting klart och ni får bilderna levererade via onlinegalleriet och på USB-minne i ett fint paket på posten. Slutfakturan skickas på mailen veckan efter bröllopet.

Ni kan också beställa produkter via mig för att kunna njuta lite extra av er bröllopsdag. Jag erbjuder jättefina fine art prints och fotoböcker. All info om det skickar jag ut i samband med bildleveransen så att ni i lugn och ro kan kika på det.

web-79_websize.jpg

Vi bokade Amanda för att fotografera vårt bröllop i september 2021 och har inte ångrat det en sekund! Vi kände oss avslappnade under fotograferingen och bilderna blev helt fantastiska och bättre än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi kommer helt klart välja Amanda för framtida fotograferingar!

Lovisa + Robin, Östersund 2021

web-261_websize.jpg

NU TILL THE GOOD STUFF!

DETTA INGÅR I PAKETEN

web-195.jpg
web-1947.jpg
web-307_websize.jpg

Oavsett hur många timmar ni bokar ingår allt detta:

 • Planeringsmöte - över en fika eller telefon/Skype där ni får berätta allt om era planer och önskemål för dagen. Jag hjälper er att planera för fotograferingen och ger gärna tips om annat kring bröllopsdagen!

 • Parfotografering - (värde ca 5000 kr) så att ni får prova på att stå framför kameran och får fina bilder att till exempel använda till trycksaker till bröllopet.

 • Bröllopsguide - en pdf på 30 sidor fullproppad med tips och tricks.

 • Jag kollar upp passande fotoplatser - ni kan fokusera på er själva och annat som rör bröllopsdagen så fixar jag fina platser så att ni får de bästa möjliga bilderna (har ni önskemål om platser så får ni såklart berätta om det).

 • Full support - innan, under och efter bröllopet finns jag här för er. Fråga mig vad som helst!

 • Sneak peeks - inom två dagar efter bröllopet får ni 10 digitala bilder levererade via ett webbgalleri. Dessa kan ni ladda ner och använda helt fritt.

 • Alla utvalda bilder från bröllopsdagen - ca 50-60 st/timmen.

 • Redigering av bilderna - för att fixa ljus/färger/kontrast och få till min varma ton.

 • Personligt webbgalleri - med samtliga bilder (detta går såklart att dela med släkt och vänner).

 • USB-minne - innehållandes alla bilder både högupplösta (så att ni kan framkalla och beställa produkter) och webb-anpassade (om ni vill lägga upp på sociala medier).

 • 1 st fine art print - i storlek 30x40cm (ni väljer själva vilken bild ni vill ha).

Utöver detta så får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Jag har varit med på många bröllop och ger er gärna tips och hjälp under planeringens gång och under bröllopsdagen behöver ni inte tänka på något annat än att ha roligt, jag gör allt för att ni ska få fina, härliga och roliga bilder att titta tillbaka på!

web-162_websize.jpg

Superbra bemötande, trevlig och hjälpsam. Följde med genom hela processen från planeringen fram till bröllopet - stöttade och gav tips. Lyckades fånga de naturliga små stunderna under vår dag, och det samtidigt som hon knappt märktes av. Superproffsig från dag ett!

Hanna + Niklas, Bjärtrå 2021

PAKET OCH PRISER
web-144_websize.jpg
web-334_websize.jpg
image-86_websize.jpg
STARTPAKET
fem timmar

FOTOGRAFERING I FEM SAMMANHÄNGANDE TIMMAR. T EX. DEL AV FÖRBEREDELSER, PORTRÄTT, VIGSEL OCH MINGEL

Inkluderar allt i listan ovan samt resa + boende inom Jämtland

22 000 kr

TILLÄGG

Extra timmar - 2 700 kr/timme

bottom of page