top of page

Intimt sommarbröllop med familjemiddag i trädgården

Förra sommaren när restriktionerna fortfarande härjade var det såklart många som blev tvungna att skjuta fram sina bröllop. En del valde att genomföra dem i mindre skala, medan några valde att dela upp det på två tillfällen. Ett mindre bröllop med de närmsta, för att sedan fira stort nu i år. Som det ser ut just nu så verkar ju allt ha släppt och alla som planerar stort firande i år ska nog äntligen få göra det!


Ett par som valde att dela upp sitt bröllop i två delar är Britta och Stefan. De hade skjutit upp bröllopet från 2020 till 2021 redan och bestämde sig då för att köra på med deras planer (fast i mindre skala) och ha en stor fest nu under 2022 istället. Det blev ju faktiskt hur bra som helst!


Jag mötte upp dem hos Brittas föräldrar där hon hade gjort sig i ordning. Hon hade en superfin klänning från Helena Granby Design i Sundsvall. Vi hade en first look precis utanför huset i den fina trädgården. Jag brukar inte vilja krångla till det för mycket med en first look, utan hålla det ganska enkelt så det ändå känns naturligt. Att bara mötas upp utanför på det här sättet brukar vara alldeles lagom!


Regnet hängde i luften under hela tiden, men det kom aldrig. Jag hade sett ut några alternativ under tak eller träd ifall att det skulle börja regna, vilket ju blev fint ändå trots uppehåll! Vigseln hade de i Ås kyrka och efteråt möttes de av av vänner och familj utanför som kastade blomblad på dem. Blomblad är ett perfekt (och nästan bättre) alternativ till ris efter vigseln. Det blir mer effektfullt på bild, det blir en liten färgklick om man använder färgglada blommor och det skräpar inte ner eller är giftigt för naturen. Win win!


Medan deras närmsta gäster tog sig till Stefans föräldrar för mingel och middag stannade vi till för några fler porträtt i solen som valde att kika fram. Hos Stefans föräldrar hade de ställt upp ett tält och dukat upp en massa gott. Brudparet anlände i den snygga bilen och steg in genom en portal av björkar för att bli välkomnade med bubbel och firande. Jag hängde kvar för att fota lite mingel och gruppbilder tillsammans med familjerna. Även under ett "vanligt" stort bröllop är det ett perfekt tillfälle att fota gruppbilder under minglet när ändå alla är samlade, utan att det är någon annan speciell aktivitet att ta hänsyn till.

Eftersom att de hade bokat nästan en heldag med fotografering valde vi att dela upp de timmarna, med några nu på mini-bröllopsdagen och resterande till festdagen. Ser fram emot att få hänga med igen och dokumentera mer av deras kärleksfirande!
Brudklänning: Helena Granby Design

Frisör: Ingela på STIL Östersund

Make up: Ida Mårtén

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page