top of page

SOMMARBRÖLLOP PÅ JAMTLI MED BLOMSTERTEMA

Sara och Carl gifte sig en underbar sommardag i Rödö kyrka. Deras tema på bröllopet var sommarblomster och det var så fint att se hur det gick som en röd tråd genom allt från brudgummens skjorta, till blomsterkransar, blommiga mönster på gästernas klädsel och dukningen. Love it!


Vi började dagen med en first look vid vattnet på Rödön och en kort porträttfotografering innan det var dags att åka till kyrkan för vigsel. Brudens mamma var vigselförättare, hennes bror spelade gitarr och hennes pappa spelade piano, riktigt fint med så mycket personlig och familjär stämning.


Efter vigseln åkte vi iväg för att ta fler porträtt och vi hade planerat in en ganska lång stund för att hinna med att fota på de platser som brudparet verkligen gillade; Frösövallen med stora vidder och utsikt mot fjällen och sjön och vid Sunne kyrkoruin med den vackra stenfasaden. Det passade perfekt att ha en lång porträttfotografering, eftersom att deras vigsel låg ganska tidigt på dagen och då fick gästerna möjlighet till någon timmes "fri lek" innan det var dags att samlas för mingel och brudskål.


Middag och fest hölls i Brunflologen på Jamtli, en supermysig lada som de pyntat med blommor i mängder och massa andra fina detaljer. Deras bröllopstårta var också helt täckt i blommor och var så vacker!


Middagen bestod av en helt vegansk buffé och var så god. Det hölls tal, sjöngs och dansades under hela kvällen och stämningen var verkligen på topp och fylld av kärlek. I slutet av kvällen smet vi ut för att fota några sista porträtt som vi hade hoppats på skulle ske i solnedgången, men trots mulet väder så är det rätt mysigt att få den lilla pausen.


Här är deras tidsschema för dagen (de hade bokat mig i 10 timmar):

12.00 First look (i närheten av kyrkan)

12.30 Vigsel

13.30 Gratulationer

14.00 Porträttfotografering - på två platser som ligger ganska långt ifrån varandra

17.15 Brudskål, tårta och mingel

18.00 Alla sätter sig till bords, följt av buffé

21.30 Porträttfotografering i kvällsljus

22.00 Fotografen avviker - dansgolv drar igång