top of page

TIPS TILL FÖRBEREDELSERNA PÅ BRÖLLOPSMORGONEN

Förberedelserna är alltid väldigt speciella då det är mycket känslor i luften. Pirriga skratt, förväntansfulla blickar och mycket som händer medan alla gör sig ordning för den stora dagen är väldigt roligt att fotografera och fint för er att ha ha kvar minnen från.


Om ni har valt att föreviga förberedelserna så finns det några saker som är bra att tänka på för att bilderna ska bli så bra som möjligt. Självklart anpassas fotograferingen efter er och era önskemål, men här kommer några tips som ger bilderna det där lilla extra!


Om det finns möjlighet är det bra att hålla förberedelserna i ett ljust rum med stora fönster. Gärna neutrala färger på väggarna och inte alltför trångt.


Ska ni göra er i ordning på varsitt håll och vill att båda är med på bild är det bra om ni håller till nära varandra så att jag kan springa mellan och fota, t ex hotellrum i samma korridor eller varsin våning i samma hus.


Om möjligt, plocka gärna bort småskräp, tomma glas och flaskor eller annat plottrigt så blir bilderna mer harmoniska att titta på.


Om det är jag som är er fotograf så säger jag till om jag vill att ni ska göra något annorlunda, titta åt något håll eller stå på ett visst sätt. Annars gör ni bara det ni känner för och är er själva så fångar jag det naturliga och fina.


När ni blir fixade är det extra fint om ni har på er enfärgade kläder i neutrala färger, badrock eller kimono. Om brudtärnorna ska hjälpa till att ta på klänningen eller marskalkarna ska fixa till flugan eller kavajen är det bra om de redan är ombytta och klara eller har på sig något matchande, till exempel kimonos eller badrockar.


Om ni vill fota detaljer som ringar, skor, klänning eller smycken så är det bra om de finns på samma ställe. Jag arrangerar så det blir fint på bild så den delen behöver ni inte tänka på.


Om ni har beställt trycksaker (t ex save the date, inbjudningskort, menyer, vigselblad etc) och vill ha bilder på dessa så är det ett perfekt tillfälle att fota dessa medan ni gör er i ordning. Ta med ett exemplar av varje till förberedelserna så fixar jag fina bilder!


En fin detalj som verkligen ger en kärleksboost innan dagen drar igång är att ni skriver ett liten kärlekshälsning till varandra som ni läser var för sig under förberedelserna. Det blir både väldigt fina bilder med mycket känslor och något litet extra för bara er


Annat att tänka på för er egen skull: ta det lugnt och stressa inte, börja hellre tidigare så att ni kan ta det lugnt innan allt drar igång, drick bubbel (och vatten såklart!), spela favoritmusiken för att komma i stämning, ät ordentligt, ha roligt och kom ihåg att ta in allt det fantastiska som händer!
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page