top of page

SVENSKT-FRANSKT AUGUSTIBRÖLLOP

Charlotte är från Frankrike och Mattias är från Sverige så det var en härlig blandning av gäster på deras dag i Bakvattnet i norra Jämtland. Dagen började på Åkersjöns Fjällhotell där förberedelserna var i full gång när jag kom dit. När alla var klara var det dags att åka mot Hotagens kyrka där vigseln skulle hålla till.

 

Mattias stod redo längst fram när Charlotte gick in med sin mamma och de fick se varandra för första gången. Så fint! När de skulle säga sina löften till varandra sa Charlotte dem på svenska och Mattias på franska. Verkligen en fin grej som sammanflätade deras bakgrunder.

Efter vigseln tog vi gruppbilder utanför kyrkan och fortsatte sen med porträtt medan gästerna åkte till middagsplatsen. Jag försöker alltid hitta bra platser som ändå ligger på vägen mellan till exempel kyrkan och festlokalen för att man ska slippa ta omvägar för att fota. Då blir det mer naturliga stopp på vägen och man slösar inte tid på att bara köra omkring. Ofta lägger man porträtten innan vigseln för att inte vara iväg och fota så länge under minglet, men eftersom de hade first look i kyrkan fick vi ta porträtten efter. Just i detta fall passade det ju jättebra eftersom det ändå var en bit att åka för gästerna till minglet och de hade ändå gott om tid att hänga med alla när vi kom fram.

Middag hade de vid Sörbodarna, en supermysig plats där de satt upp ett stort festtält och det serverades en otroligt god trerättersmiddag. Charlotte ville även ha den klassiska biten "kasta buketten" och det blir så himla härliga bilder av det, väldigt roligt att se!

När middagen började ta slut var det dags att ta sig tillbaka till där allt startade, Åkersjöns Fjällhotell, för tårta och fest. När de hade dansat sin första dans smög jag iväg och lämnade en härlig feststämning bakom mig.

bottom of page