web-3916.jpg
logga-test2.png
web-3478.jpg

GRAVIDFOTOGRAF I ÖSTERSUND

Välkommen hit..

..och grattis till att ni snart ska få en sprillans ny familjemedlem! Tänk vad häftigt det är att vänta barn, att skapa ett helt nytt liv. Kvinnokroppen är fantastisk och det om något är ju värt att föreviga med vackra bilder. När du bokar en gravidfotografering hos mig är det inte bara en snabb och opersonlig träff för att ta några bilder. Jag vill ge dig en mysig upplevelse där du får stanna upp och njuta av stunden, där du kan slappna av och ha roligt. Du och din partner får gosa tillsammans och föreviga denna tiden då ni längtar efter den lille som bor i magen. Du får tillgång till min samling med vackra klänningar som du självklart får prova innan vi börjar fota. Under fotograferingen fokuserar jag på känsla och naturliga poser så att du ska känna dig bekväm och är din partner med får ni mysa loss tillsammans och bara vara!

Bokningsformulär finns längst ner på sidan.

034A1489.jpg

Amanda är otroligt proffsig och skicklig bakom kameran! Hon har förmågan att se ljus, motiv och bakgrund på ett så himla fint sätt och fångar verkligen det där ”lilla extra”. Hon får en att känna sig trygg och bekväm framför kameran och tvekar inte för att ge sig ut i tex djupsnö för att få den perfekta bilden. Rekommenderar henne till 100 %!

Hanna

gravidfotograf-ostersund-hogupplost.jpg

You are the best thing I have ever waited for.

Du förtjänar att unna dig en mysig och rolig upplevelse!

AVSLAPPNAT OCH ROLIGT

 

När du fotas hos mig blir det inga stela poser eller obekväma tystnader. Vi har kul tillsammans och jag hjälper dig självklart med hur du ska stå eller gå. Nästan alla är lite nervösa innan, men jag får alltid höra efteråt att det var avslappnat och lättsamt.

Jag pratar med dig hela tiden (om jag inte pratar så tjuter jag nog av lycka över hur fint det blir!), så det finns ingen risk för pinsamma tystnader. Se det mer som en mysig grej där du kan njuta av stunden och ha kul!

UTLÅNING AV KLÄNNINGAR

 

Jag erbjuder utlåning av vackra klänningar i jordnära färger och med en bohemisk touch.

De flesta klänningar passar för alla oavsett storlek. De är mjuka och stretchiga, men går även att nåla in om de är för stora.

Det ingår två ombyten till din fotografering och du får i lugn och ro prova ut de du vill låna innan det är dags att fota.

MYSIGA FOTOPLATSER

 

De platser vi fotar på är noga utvalda av mig för att ge rätt stämning, ljus och färger. Jag åker ofta flera gånger och kikar på platsen innan det är dags att fota så att jag är säker på att bilderna blir så fantastiska som möjligt! En mysig tallskog, äng med högt gräs och björkar är miljöer som jag älskar.

Har du önskemål på någon typ av miljö som du gillar lite extra så är det bara att säga till så kollar jag upp det!

web-4201.jpg

Så duktig, proffsig och härlig personlighet och jag älskar hennes stil på foton! 

Linnea

SVAR PÅ DINA FRÅGOR

Hur bokar man?


Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt med förslag på lediga datum. Jag rekommenderar att höra av sig i god tid (kring v. 20) för att vi ska kunna hitta ett datum som passar. Vi bokar in två datum på en gång (ett i reserv ifall det skulle vara dåligt väder det första datumet).
Fota året runt?


Självklart går det jättebra att fota året om! På vintern blir det otroligt vackra bilder bland de snötäckta landskapen och kylan är absolut inga problem. Jag tar alltid med mig värmepåsar som går att lägga innanför kläderna, plus en massa gosiga filtar som du kan få pausa med när det känns kallt. Eftersom att alla klänningar jag lånar ut är hellånga så går det jättebra att ha rejäla skor och tights eller strumpbyxor under för att hålla värmen. Jag har fotat i -15 och det har gått jättebra! Mellanperioderna (okt-nov och mars-apr) kanske ser tråkiga ut vid första anblick, men hittar man rätt plats och fotar i rätt ljus så får man jättefina bilder även den tiden på året. De beiga och bruna färgerna är faktiskt en favorit hos mig och nyanserna blir riktigt fina på bild. Jag har några favoritplatser som jag använder mig av och spanar alltid efter nya som passar för säsongen!
Hur går fotograferingen till?


Vi fotograferar i ca 1-1,5 timme (lite kortare under vintertid så du slipper stå ute i kylan mer än nödvändigt) på en eller två olika fotoplatser som jag kollat upp innan vi ses. Jag guidar dig igenom fotograferingen och ger tips på hur du ska stå, sitta eller gå. Det blir inga stela poser eller fejkade leenden, bara en härlig stund där vi har kul tillsammans och du kan slappna av. Jag förstår att många kan känna sig lite klumpiga eller obekväma i slutet av graviditeten, men jag väljer rätt vinklar, ger enkla instruktioner och lovar att det kommer bli jättefint! Är det kallt ute tar vi många pauser med jacka eller filt och du får låna värmepåsar av mig att lägga i fickorna och innanför kläderna.
Partner och syskon?


Fokus under fotograferingen ligger på dig som är gravid, men din partner får självklart vara med på bilderna också. Jag älskar att fånga kärleken och relationen mellen två personer, så det är bara mysigt om ni båda vill vara med! Då jag är väldigt noga med platser och tidpunkt för fotograferingen för att du ska få de bästa bilderna kan det hända att det inte passar in i eventuella syskons schema, men de kan självklart få vara med på några bilder i början eller slutet av fotograferingen.
Plats och väder


Jag har några favoritplatser jag brukar använda mig av när jag fotograferar, men jag gillar att variera mina bilder och håller alltid utkik efter nya platser som passar till varje unik fotografering. Är vädret jättedåligt (regn/vind/snöstorm) den dagen vi har bokat in så bokar vi om till en annan dag så att du kan få de bästa möjliga bilderna. Vid bokningstillfället avsätter vi tillsammans två datum så att vi har en backup ifall det blir dåligt väder det första datumet. Skulle det vara dåligt väder även det andra datumet kan vi självklart boka om igen! Är det en solig dag passar det allra bäst att fota 1-2 timmar precis innan solen går ner, då är ljuset helt magiskt. Är det mulet kan man fota när som helst under dagen och det blir jättefina bilder trots moln på himlen (ibland är det till och med att föredra så man ska verkligen inte deppa ifall solen inte kikar fram!).
När ska man fota?


Vanligast är att man har fotograferingen mellan v. 25-35 då man fått en rund och väl synlig mage. Men det är väldigt individuellt och det viktigaste är att det känns bra för dig.
Vad ska man ha på sig?


Jag har investerat i flera superfina gravidklänningar att låna ut och innan fotograferingen kan vi mötas upp hemma hos er eller hos mig så du kan prova ut två favoriter att låna. När du hör av dig med en bokning så skickar jag en länk till ett galleri med bilder på alla klänningar så du kan kika innan. När bokningen är klar så skickar jag även ut en liten guide där jag bland annat tipsar om vad din partner kan ha på sig. Är ni osäkra så går det självklart bra att ta med flera ombyten så kollar vi innan vad som passar bäst!
Vad händer efter fotograferingen?


Inom en vecka efter fotograferingen får du tillgång till ett webbgalleri där du i lugn och ro kan välja ut vilka bilder du vill ha. Vill du ha fler än de som ingår i grundpaketet går det självklart bra att köpa till fler! De utvalda bilderna skickas via mail i två versioner; högupplösta som passar till framkallning i alla möjliga storlekar och webbanpassade som passar perfekt till sociala medier. Därefter skickas en slutfaktura via mail. Förstoringar levereras inom två veckor efter färdigt urval.

INLÄGG FRÅN BLOGGEN
gravidfotograf-ostersund-4.jpg

GRAVIDFOTOGRAFERING PÅ FRÖSÖN

gravidfotograf-jamtland-10.jpg

HÖSTIG GRAVIDFOTOGRAERING

fotograf-ostersund-10.jpg

FOTOGRAFERING

PÅ JAMTLI

web-6766.jpg

Amanda har varit toppen från första kontakten. Hon är väldigt lättsam att ha att göra med och går in för sitt jobb till 100%. Hon får er att känna er bekväma framför kameran.
Hon rekommenderas varmt!

Linda + Peter

BEHIND THE SCENES PÅ EN FOTOGRAFERING

 

Här kan du se hur en fotografering hos mig går till. Mysiga platser, fikapauser, väldigt avslappnat och många skratt. Jag vill ge dig en fin och rolig upplevelse där du för en stund kan glömma bort eventuella krämpor och en stressig vardag och istället ha riktigt kul och fokusera på det fantastiska i att du bär på den viktigaste personen i ditt liv!

DIN INVESTERING
1-1,5 timmes fotografering

Två ombyten av gravidklänningar

Noggrant utvald fotoplats för vackra bilder

Personligt webbgalleri med bilder för urval

7 digitala bilder högupplösta för fri användning

1 fine art förstoring 30x40cm

Ingår: fri ombokning vid dåligt väder, guide inför din fotografering, scouting av fotoplats som passar årstid och klädsel, konsultation vid val av kläder, guide inför fotograferingen samt frakt för bilder.

3 995 kr

fotograf-ostersund-16.jpg
034A0368.jpg

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag bokar bara in ett fåtal gravidfotograferingar i månaden för att kunna lägga så mycket tid som möjligt på varje fotografering och skapa de bästa bilderna för dig.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har du inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail till mail@amandafreskgard.com

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer så snart som möjligt.

BOKNINGSFORMULÄR
034A5279.jpg
web-4928.jpg
034A1274.jpg