034A2369.jpg

Gravidfotograf i Östersund

Välkommen hit och grattis till att ni snart ska få en sprillans ny familjemedlem! Tänk vad häftigt det är att vänta barn, att skapa ett helt nytt liv. Kvinnokroppen är fantastisk och det om något är ju värt att föreviga med vackra bilder. När du bokar en gravidfotografering hos mig är det inte bara en snabb och opersonlig träff för att ta några bilder. Jag vill ge dig en mysig upplevelse där du får stanna upp och njuta av stunden, där du kan slappna av och ha roligt. Du och din partner får gosa tillsammans och föreviga denna tiden då ni längtar efter den lille som bor i magen. Du får tillgång till min samling med vackra klänningar som du självklart får prova innan vi börjar fota. Under fotograferingen fokuserar jag på känsla och naturliga poser så att du ska känna dig bekväm och är din partner med får ni mysa loss tillsammans och bara vara!

Bokningsformulär finns längst ner på sidan.

"Amanda är otroligt proffsig och skicklig bakom kameran! Hon har förmågan att se ljus, motiv och bakgrund på ett så himla fint sätt och fångar verkligen det där ”lilla extra”. Hon får en att känna sig trygg och bekväm framför kameran och tvekar inte för att ge sig ut i tex djupsnö för att få den perfekta bilden. Rekommenderar henne till 100 %!"

Hanna

Du förtjänar verkligen att unna dig en mysig och rolig upplevelse!

Avslappnat och roligt

När du fotas hos mig blir det inga stela poser eller obekväma tystnader. Vi har kul tillsammans och jag hjälper dig självklart med hur du ska stå eller gå. Nästan alla är lite nervösa innan, men jag får alltid höra efteråt att det var avslappnat och lättsamt.

Jag pratar med dig hela tiden (om jag inte pratar så tjuter jag nog av lycka över hur fint det blir!) och ger möjlighet till pauser med fika. Se det mer som en mysig grej där du kan njuta av stunden och ha kul!

Mysiga fotoplatser

De platser vi fotar på är noga utvalda av mig för att ge rätt stämning, ljus och färger. Jag åker ofta flera gånger och kikar på platsen innan det är dags att fota så att jag är säker på att bilderna blir så fantastiska som möjligt! En mysig tallskog, äng med högt gräs och björkar är miljöer som jag älskar. Ofta kan platserna se tråkiga ut vid första anblick, men även dött brunt gräs kan faktiskt bli helt fantastiskt på bild!

Har du önskemål på någon typ av miljö som du gillar lite extra så är det bara att säga till så kollar jag upp det!

Vackra klänningar

Jag erbjuder utlåning av vackra klänningar i jordnära färger och med en bohemisk touch. Utöver det kan du välja att lägga till en magisk blomsterkrans av färska blommor för lite extra wow-effekt!

De flesta klänningar passar för alla oavsett storlek. De är mjuka och stretchiga, men går även att nåla in om de är för stora.

"Superduktig! Jag var jättenervös innan, men det kändes helt naturligt att stå framför kameran när Amanda fotar."

Linda

FAQ

Hur bokar man?


Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt med förslag på lediga datum. Jag rekommenderar att höra av sig i god tid (kring v. 20) för att vi ska kunna hitta ett datum som passar. Vi bokar in två datum på en gång (ett i reserv ifall det skulle vara dåligt väder det första datumet).
Fota året runt?


Självklart går det jättebra att fota året om! På vintern blir det otroligt vackra bilder bland de snötäckta landskapen och kylan är absolut inga problem. Jag tar alltid med mig värmepåsar som går att lägga innanför kläderna, plus en massa gosiga filtar som du kan få pausa med när det känns kallt. Eftersom att alla klänningar jag lånar ut är hellånga så går det jättebra att ha rejäla skor och tights eller strumpbyxor under för att hålla värmen. Jag har fotat i -15 och det har gått jättebra! Mellanperioderna (okt-nov och mars-apr) kanske ser tråkiga ut vid första anblick, men hittar man rätt plats och fotar i rätt ljus så får man jättefina bilder även den tiden på året. De beiga och bruna färgerna är faktiskt en favorit hos mig och nyanserna blir riktigt fina på bild. Jag har några favoritplatser som jag använder mig av och spanar alltid efter nya som passar för säsongen!
Hur går fotograferingen till?


Vi fotograferar i ca 1-1,5 timme (lite kortare under vintertid så du slipper stå ute i kylan mer än nödvändigt). Jag guidar dig igenom fotograferingen och ger tips på hur du ska stå, sitta eller gå. Det blir inga stela poser eller fejkade leenden, bara en härlig stund där vi har kul tillsammans och du kan slappna av. Jag förstår att många kan känna sig lite klumpiga eller obekväma i slutet av graviditeten, men jag väljer rätt vinklar och lovar att det kommer bli jättefint! Är det kallt ute tar vi många pauser med jacka eller filt och du får låna värmepåsar av mig att lägga i fickorna och innanför kläderna.
Partner och syskon?


Fokus under fotograferingen ligger på dig som är gravid, men din partner får självklart vara med på bilderna också. Jag älskar att fånga kärleken och relationen mellen två personer, så det är bara mysigt om ni båda vill vara med! Då jag är väldigt noga med platser och tidpunkt för fotograferingen för att du ska få de bästa bilderna kan det hända att det inte passar in i eventuella syskons schema, men de kan självklart få vara med på några bilder i slutet av fotograferingen.
Plats och väder


Jag har några favoritplatser jag brukar använda mig av när jag fotograferar, men jag gillar att variera mina bilder och håller alltid utkik efter nya platser som passar till varje unik fotografering. Är vädret jättedåligt (regn/vind/snöstorm) den dagen vi har bokat in så bokar vi om till en annan dag så att du kan få de bästa möjliga bilderna. Vid bokningstillfället avsätter vi tillsammans två datum så att vi har en backup ifall det blir dåligt väder det första datumet. Skulle det vara dåligt väder även det andra datumet kan vi självklart boka om igen! Är det en solig dag passar det allra bäst att fota 1-2 timmar precis innan solen går ner, då är ljuset helt magiskt. Är det mulet kan man fota när som helst under dagen och det blir jättefina bilder trots moln på himlen (ibland är det till och med att föredra så man ska verkligen inte deppa ifall solen inte kikar fram!).
När ska man fota?


Vanligast är att man har fotograferingen mellan v. 25-35 då man fått en rund och väl synlig mage. Men det är väldigt individuellt och det viktigaste är att det känns bra för dig.
Vad ska man ha på sig?


Jag har investerat i flera superfina gravidklänningar att låna ut under fotograferingen. När du hör av dig med en bokning så skickar jag en länk till ett galleri med bilder på alla klänningar. Innan fotograferingen är du välkommen till min studio för att prova ut dina två favoriter som du ska ha under fotograferingen. När bokningen är klar så skickar jag även ut en liten guide där jag bland annat tipsar om vad din partner kan ha på sig. Är ni osäkra så går det självklart bra att ta med flera ombyten så kollar vi innan vad som passar bäst!
Vad händer efter fotograferingen?


Inom en vecka efter fotograferingen får du tillgång till ett webbgalleri där du i lugn och ro kan välja ut vilka bilder du vill ha. Vill du ha fler än de som ingår i grundpaketet går det självklart bra att köpa till fler! De utvalda bilderna skickas via mail i två versioner; högupplösta som passar till framkallning i alla möjliga storlekar och webbanpassade som passar perfekt till sociala medier. Därefter skickas en slutfaktura via mail. Förstoringar levereras inom två veckor efter färdigt urval.

Kom och ha kul med mig!

Här kan du se hur en fotografering hos mig går till. Mysiga platser, fikapauser, väldigt avslappnat och många skratt. Jag vill ge dig en fin och rolig upplevelse där du för en stund kan glömma bort eventuella krämpor och en stressig vardag och istället ha riktigt kul och fokusera på det fantastiska i att du bär på den viktigaste personen i ditt liv!

Din investering

1-1,5 TIMMES FOTOGRAFERING

TVÅ OMBYTEN AV GRAVIDKLÄNNINGAR

NOGGRANT UTVALD FOTOPLATS FÖR VACKRA BILDER

PERSONLIGT WEBBGALLERI MED BILDER FÖR URVAL

10 DIGITALA BILDER HÖGUPPLÖSTA FÖR FRI ANVÄNDNING

1 FINE ART FÖRSTORING 20x30 CM

 

Ingår: fri ombokning vid dåligt väder, guide inför din fotografering, scouting av fotoplats som passar årstid och klädsel, konsultation vid val av kläder samt frakt för bilder.

3 700 kr

Blomsterkrans

Vill du att dina bilder verkligen ska sticka ut och utstråla lite extra magi så erbjuder jag även tillägg av levande blommor i form av vackra blomsterkransar!

Jag samarbetar med en jätteduktig florist som skapar varje krans specifikt till varje fotografering så att färgerna ska passa med dina utvalda klänningar.

Blomsterkrans - 500 kr

Bokningsformulär

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag bokar bara in ett fåtal gravidfotograferingar i månaden för att kunna lägga så mycket tid som möjligt på varje fotografering och skapa de bästa bilderna för dig.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har ni inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail till mail@amandafreskgard.com

Lägg till lite extra magi!
  • Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
© 2013-2020 Fotograf Amanda Freskgård
mail@amandafreskgard.com | 073 83 95 480 | Östersund, Sweden
Studio på Norra Strandvägen 8, Frösön