top of page
gravidfotograf-ostersund.jpg

GRAVIDFOTOGRAF
Östersund / Åre / Jämtland

Välkommen hit!

Och grattis till att ni snart ska få en sprillans ny familjemedlem! Tänk vad häftigt det är att vänta barn, att skapa ett helt nytt liv. Kvinnokroppen är fantastisk och det om något är ju värt att föreviga med vackra bilder. När du bokar en gravidfotografering hos mig är det inte bara en snabb och opersonlig träff för att ta några bilder. Jag vill ge dig en mysig upplevelse där du får stanna upp och njuta av stunden, där du kan slappna av och ha roligt. Du och din partner får gosa tillsammans och föreviga denna tiden då ni längtar efter den lille som bor i magen. Du får tillgång till min samling med vackra klänningar som du självklart får prova innan vi börjar fota. Under fotograferingen fokuserar jag på känsla och naturliga poser så att du ska känna dig bekväm och är din partner med får ni mysa loss tillsammans och bara vara! Bokningsformulär finns längst ner på sidan.

DET ÄR JAG SOM ÄR AMANDA

En frukost-fantast som dricker kaffe med hälften mjölk, skrattar (orimligt mycket?) åt ordvitsar och felsägningar, gillar roadtrips och äventyr på spännande platser och njuter av att vara i skogen. Jag bor på en gård utanför Östersund med min man Markus, vår hund Sigge och katt Luna. Älskar att loppisfynda, pyssla och inreda.

Jag blir otroligt peppad av att sjunga högt till musik när jag kör bil (sjunger dock bara när jag är ensam för att skona andra haha), att planera och längta till saker, träna och såklart att fota kärlek i alla dess former (but that goes without saying).

På en fotografering hos mig behöver du inte vara rädd för pinsamma tystnader, stela poser och krampande leenden in i kameran. Jag guidar dig igenom hela fotograferingen, ger dig enkla instruktioner för att skapa avslappnade och vackra bilder på dig och din mage och du kommer garanterat höra mig utbrista i några "ooooh" "såååå fint" och "herregud vad vackert" under hela tiden. Vi kommer att ha en supermysig stund tillsammans där vi skapar magi!

web-3478.jpg
image-60.jpg

Amanda är otroligt proffsig och skicklig bakom kameran! Hon har förmågan att se ljus, motiv och bakgrund på ett så himla fint sätt och fångar verkligen det där ”lilla extra”. Hon får en att känna sig trygg och bekväm framför kameran. Rekommenderar henne till 100 %!

Hanna + Jonas

gravidfotograf-ostersund-hogupplost.jpg
Du förtjänar att unna dig
EN MYSIG OCH ROLIG UPPLEVELSE!
fotograf-ostersund-11.jpg
web-47.jpg
web-3685.jpg

AVSLAPPNAT OCH ROLIGT

När du fotas hos mig blir det inga stela poser eller obekväma tystnader. Vi har kul tillsammans och jag hjälper dig självklart med hur du ska stå eller gå. Nästan alla är lite nervösa innan, men jag får alltid höra efteråt att det var avslappnat och lättsamt.

Jag pratar med dig hela tiden (om jag inte pratar så tjuter jag nog av lycka över hur fint det blir!), så det finns ingen risk för pinsamma tystnader. Se det mer som en mysig grej där du kan njuta av stunden och ha kul!

UTLÅNING AV KLÄNNINGAR

Jag erbjuder utlåning av vackra klänningar i jordnära färger och med en bohemisk touch.

De flesta klänningar passar för alla oavsett storlek. De är mjuka och stretchiga, men går även att nåla in om de är för stora.

Det ingår två ombyten till din fotografering och du får i lugn och ro prova ut de du vill låna innan det är dags att fota.

MYSIGA FOTOPLATSER

De platser vi fotar på är noga utvalda av mig för att ge rätt stämning, ljus och färger. Jag åker ofta flera gånger och kikar på platsen innan det är dags att fota så att jag är säker på att bilderna blir så fantastiska som möjligt! En mysig tallskog, äng med högt gräs och björkar är miljöer som jag älskar.

Har du önskemål på någon typ av miljö som du gillar lite extra så är det bara att säga till så kollar jag upp det!

web-2470.jpg

Varm, genuin och personlig fotografering. Vi fick en bra känsla direkt. Fångade känslorna perfekt och skapade otroligt fina bilder med omgivningarna och ögonblicken. Rekommenderar verkligen Amanda!

Catherina + Kenneth

FAQ

 • Hur och när bokar vi?
  Känner ni att mina bilder och mitt sätt att jobba passar er som handen i handsken så är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop! Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via videosamtal om avståndet är för långt) så vi kan vi lära känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.
 • Bröllop på annan ort?
  Jag utgår från Östersund, men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek! Jag har fotat på många olika platser och älskar att få uppleva nya miljöer. I de större paketen ingår resekostnader, men jag försöker alltid hitta det mest prisvärda alternativet och reser oftast med tåg då det är billigast och bäst för miljön! Gifter ni er utanför Sveriges gränser så hänger jag också gärna med.
 • Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran?
  Absolut inga problem! De flesta säger innan fotograferingen att de är lite nervösa och rädd att bli stela, men jag får alltid höra efteråt att de tyckte att det var roligt och avslappnat under fotograferingen. Jag kommer inte att be er göra avancerade poser eller titta rakt in i kameran och se glada ut tills mungiporna krampar, istället har vi bara skitkul tillsammans och skapar på så sätt genuina och personliga bilder. Ni får instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra, men det finns inga regler att gå efter. Gapskratt, mys i mängder och spontanitet är alltid i fokus!
 • Vad händer vid sjukdom?
  Det ska mycket till innan jag ens överväger att ställa in, men om något osannolikt skulle inträffa, att jag blir skadad eller svårt sjuk så hjälper jag er givetvis att hitta en annan fotograf. Jag har ett nätverk med andra fotografer som jag kan höra av mig till.
 • Vad ingår?
  Förutom en engagerad fotograf och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte, ett gemensamt Google-dokument där vi fyller i allt viktigt kring er dag och full support via mail när som helst. Jag hjälper er gärna med planeringen! Det ingår också en provfotografering (en kortade porträttfotografering för att testa på att stå framför kameran, med ett gäng digitala bilder inkluderat) och en guide fullproppad med info om hur allt går till och en massa tips till er. Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett fint USB-minne. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50-60 bilder i timmen. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!
 • Hur går fotograferingen till?
  Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen! När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Nästan alla är lite nervösa innan, det är helt naturligt. Efter en stund slappnar man av och jag får alltid höra efteråt att det var väldigt roligt! Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!
 • Hur många bröllop har du fotat?
  Jag har fotat ca 90 bröllop och har älskat varje sekund av det!
 • Vad händer efter bröllopet?
  Några dagar efter bröllopsdagen får ni en liten sneak peek med 5-10 digitala bilder som är anpassade för webben/sociala medier. Slutfakturan skickas veckan efter bröllopsdagen och medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med det stora redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras efter ca 8-10 veckor och i samband med det skickas ett USB-minne med alla bilder i högupplöst format i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!
Svar på dina frågor
web-7099.jpg

Amanda är en mycket proffsig, trevlig och avslappnad fotograf som tar fantastiska bilder. Rekommenderas varmt!

Tove + Steffen

web-4558.jpg
fotograf-ostersund-17.jpg
web-6948.jpg
Utvalt  från bloggen

GRAVIDFOTOGRAFERING PÅ JAMTLI OCH FRÖSÖN

web-6766.jpg

Amanda har varit toppen från första kontakten. Hon är väldigt lättsam att ha att göra med och går in för sitt jobb till 100%. Hon får er att känna er bekväma framför kameran.
Hon rekommenderas varmt!

Linda + Peter

DIN INVESTERING
1-1,5 timmes fotografering

Två ombyten av gravidklänningar

Noggrant utvald fotoplats för vackra bilder

Personligt webbgalleri med bilder för urval

7 digitala bilder högupplösta för fri användning

1 fine art förstoring 30x40cm

Ingår: fri ombokning vid dåligt väder, guide inför din fotografering, scouting av fotoplats som passar årstid och klädsel, konsultation vid val av kläder, samt frakt för produkter.

Reseersättning inom 5 mil från Hackås (därefter 45 kr/mil).

4 500 kr

034A4833.jpg

Let's do this

BOKNINGSFORMULÄR

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så återkommer jag så snart som möjligt!
Jag bokar bara in ett fåtal gravidfotograferingar i månaden för att kunna lägga så mycket tid som möjligt på varje fotografering och skapa de bästa bilderna för dig.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har du inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail till mail@amandafreskgard.com

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer så snart som möjligt.

034A5279.jpg
web-4928.jpg
gravidfotograf-ostersund.jpg
034A1250.jpg
bottom of page