• Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
© 2013-2020 Fotograf Amanda Freskgård
mail@amandafreskgard.com | 073 83 95 480 | Östersund, Sweden
Studio på Norra Strandvägen 8, Frösön

Bröllopsfotograf i Östersund, Åre, Jämtland

Utgår från Östersund, men reser vart som helst för att dokumentera er kärlek!

Letar ni efter någon som kan dokumentera er dag med passion och värme? Någon som kan lätta upp stämningen och hjälpa er att slappna av under dagen? Älskar ni också gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor? Då har ni kommit helt rätt! Jag är en ganska bra person att ha med sig på bröllopsdagen faktiskt. Eftersom att jag varit på bröllop som både fotograf, gäst och brud så jag har koll på läget. Förutom min huvudsakliga uppgift att fota så har jag även fäst otaliga corsage på brudgummars kavajer, knäppt bröllopsklänningar, piffat frisyrer, vaktat ringar, burit buketter, räddat upp alla möjliga situationer med säkerhetsnålar och skojat med släktingar. För er vill jag inte bara vara en fotograf som knäpper några bilder, jag vill ge er mer. En kompis att skoja med, en hjälpande hand under dagen, någon att bolla idéer med och såklart en varm och genuin dokumentation av ert bröllop.

Bokningsformulär finns längst ner på sidan.

"Amanda har en fantastisk förmåga att fånga detaljer och viktiga ögonblick. Med en känsla för vad som blir bra på bild får hon en att känna sig avslappnad och många skratt blev det framför kameran. Vi kan inte rekommendera henne nog!!!"

Per + Juna

Stockholm, 2019

Vi är en perfect match om..

Ni vill se tillbaka på era bilder och känna att det verkligen är ni.

Ni tycker att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda.

Ni vill kunna slappna av på bröllopsdagen och fokusera på att ha roligt.

Känslan i bilderna och er kärlek är viktigare än att håret ligger helt perfekt.

Ni gillar äventyr och att upptäcka nya platser.

Ni håller med om att mysiga kramar och härliga skrattanfall är det bästa som finns!

Utvalda kärlekshistorier

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

Emilia och Christian
Skärgårdsbröllop på Saltkråkan
IMG_0867.jpg
Emma och Magnus
Mysigt sommarbröllop med fest i lada
brollopsfotograf-ostersund-67.jpg
Jenny och Richard
Personligt bröllop på Jamtli
034A4103.jpg
Sara och Christopher
Sommarbröllop i Ås
bild-2395.jpg
Carolina och Johan
Fjällbröllop i magisk höstsol
image-31.jpg
Jennifer och Amelia
Intimt sommarbröllop i Fjällnäs
brollopsfotograf-jamtland-10.jpg
FAQ

Hur och när bokar vi?

Gillar ni mina bilder? Vad kul! Då är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via Skype om avståndet är för långt) så vi lär känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.

Bröllop på annan ort?

Jag utgår från Östersund, men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek! Jag har fotat på många olika platser och älskar att få uppleva nya miljöer. I det största paketet ingår resekostnader, men jag försöker alltid hitta det mest prisvärda alternativet och reser oftast med tåg då det är billigast och bäst för miljön! Gifter ni er utanför Sveriges gränser så hänger jag också gärna med.

Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran?

Absolut inga problem! De flesta säger innan fotograferingen att de är lite nervösa och rädd att bli stela, men jag får alltid höra att de tyckte att det var roligt och avslappnat under fotograferingen. Jag kommer inte att be er göra avancerade poser eller titta rakt in i kameran och se glada ut tills mungiporna krampar, istället har vi bara skitkul tillsammans och skapar på så sätt genuina och personliga bilder. Ni får instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra, men det finns inga regler att gå efter. Gapskratt, mys i mängder och spontanitet är alltid i fokus!

Vad ingår?

Förutom en engagerad fotograf (eller till och med två, om ni har valt att lägga till film) och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte och en provfotografering (bilderna från provfotograferingen får ni självklart ta del av och använda hur ni vill). I de större paketen ingår också en guide fullproppad med info om hur allt går till och en massa tips till er.

 

Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett fint USB-minne i ett paket tillsammans med lite annat smått och gott. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50-60 bilder i timmen. Ni kan i alla fall vara säkra på att få gott om fina bilder från alla delar av dagen!

 

Jag väljer ut 10 av de bästa bilderna och skickar med dessa på matt fotopapper i storlek 10x15cm. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!

Bröllopsfilm

Om ni vill lägga till något extra fint till er bröllopsdag så tar jag med mig min man Markus som filmar och klipper ihop en highlight-film med allt det bästa från dagen. Självklart med härlig musik!

Vad händer vid sjukdom?

Hittills har det aldrig hänt att jag har behövt ställa in (ta i trä..) och det ska mycket till för att jag ens skulle överväga en avbokning. Men om något osannolikt skulle inträffa så hjälper jag er att hitta en annan fotograf.

Hur går fotograferingen till?

Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen!

 

När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Nästan alla är lite nervösa innan, men jag får alltid höra efteråt att det bara var kul och avslappnat! Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!

Efter bröllopet

Medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras ca 4-6 veckor efter bröllopsdagen (kan bli uppåt 8 veckor under hektiskt högsäsong) och därefter skickar jag ett USB-minne i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!

Hur går det hela till egentligen?
1. Bokningsförfrågan
 
Ni gillar mina bilder och känner att vi passar varandra så ni skickar in er förfrågan via formuläret längst ner på sidan.
4. Mailkontakt och planering
 
Under tiden fram till ert bröllop finns jag såklart tillgänglig om ni har några frågor eller funderingar. Jag har ju varit på ett gäng bröllop och delar gärna med mig av tips. Har vi möjlighet att ses innan bröllopet så bokar vi också in en provfotografering.
7. Leverans av bilder
Ca 5-6 veckor efter bröllopet är bilderna klara och ni får en länk till ert online-galleri med alla bilder. Jag packar ert fina paket med USB-minnet och skickar till er på posten.
2. Möte
 
Jag är ledig ert datum (yay!) så vi bokar in ett möte så jag får höra allt om er och era planer (antingen över en fika eller på telefon/Skype)
5. THE BIG DAY
 
Dagen är kommen! Jag dokumenterar allt jag ser och hjälper er att slappna av. Ni ska bara behöva tänka på att ha roligt (säga ja på rätt ställe) och vara mer kära än någonsin. Inga stela leenden och panik över perfektion, så länge vi har kul och ni mår bra så blir dagen amaziiing!!
8. Slutfaktura
 
Slutfakturan kommer på mailen i samband med att bilderna är klara. Självklart på mail så vi sparar in på miljön!
3. Bokningsfaktura +
avtal
Allt känns toppen och vi vill hänga med varandra på er bröllopsdag. Jag skickar avtal och en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet så är datumet säkrat!
6. Sneak peeks
Några dagar efter bröllopet när ni njuter av att vara nygifta så får ni en liten sneak peek med 5-10 bilder att drömma er tillbaka med tills resten är klart.
9. Happily ever after!
 
Ni lever lyckliga i alla era dagar och har era fina bilder (och eventuell film) att drömma er tillbaka med om och om igen!

"Vi har bara varma ord att säga om Amanda. Alltifrån bildspråk till trevlig kontakt under hela processen och fantastisk leverans. Inte bara uppskattad av oss (brudparet) utan även av våra gäster som tyckte hon var enormt enkel och trevlig. Hon ställde upp på dagens olika fotokonstellationer utan problem och alltid med ett gott humör. Det är extra kul när inte bara vi är toknöjda med vår bröllopsfotograf, utan alla våra gäster kände detsamma!
Amanda, tack så otroligt mycket för att du såg till att minnena från vår dag är så fint bevarade för framtiden."

Elin + Max

Östersund, 2019

Highlightfilm

Utöver era bilder kan ni även välja att lägga till en kortfilm där de bästa delarna av er dag klipps ihop till stämningsfull musik. För att jag ska kunna fokusera till 100% på att fota tar jag med mig min man Markus som fokuserar till 100% på att filma. Vi är ett bra team som lättar upp stämningen samtidigt som vi håller koll på alla små detaljer!

"Amanda förevigade våran stora dag i augusti tillsammans med sin man som filmade det hela. Helt fantastiskt! Det är som att hänga med kompisar. Avslappnat, spontant, mycket skratt och positiv energi som flödar och gör en glad in i själen. Bästa investeringen vi gjort att ha både fotograf och filmare med på plats flera timmar. Tack för att vi får återuppleva våran bröllopsdag genom eran UNDERBARA dokumentation och minnas saker vi missat och inte heller minns från denna fullspäckade dag med intryck. Vi kommer definitivt återkomma! Ni är fantastiska."

Ania + Robin

Östersund, 2019

Vad ingår?

När ni bokar mig som bröllopsfotograf ingår följande i alla paket:

- Planeringsmöte (över en fika eller telefon/Skype)

- Provfotografering (om möjlighet finns)

- Jag kollar upp passande fotoplatser inför den stora dagen så att ni bara kan ta det lugnt och fokusera på er själva

- Alla utvalda bilder från bröllopsdagen (ca 50-60 st/timmen)

- Redigering av bilderna (för att fixa ljus/färger/kontrast och få till min varma ton

- Personligt webbgalleri att dela med släkt och vänner

- USB-minne med bilderna både högupplösta och webbanpassade

- 10 st av fotografen utvalda bilder på matt fotopapper 10x15cm

- Bilder och USB skickas i ett fint paket på posten

- Full support innan, under och efter bröllopet

- I de större paketen ingår även en bröllopsguide där jag samlat info om hur fotograferingen går till och massa tips till de olika delarna av dagen

Utöver detta så får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Under er bröllopsdag behöver ni inte tänka på något annat än att ha roligt, jag gör allt för att ni ska få fina, härliga och roliga bilder att titta tillbaka på!

Er investering
4 timmar

Fotografering i 4 sammanhängande timmar. T ex. porträtt, vigsel, mingel.

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

 

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Provfotografering

Har vi möjlighet att träffas "på riktigt" innan bröllopet så kan ni få prova på att stå framför kameran. Efteråt får ni ca 10 digitala bilder att använda helt fritt.

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne i träbox

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i en fin träbox tillsammans med 10 prints i storleken 10x15cm.

15 000 kr

7 timmar

Fotografering i 7 sammanhängande timmar. T ex. förberedelser, porträtt, vigsel, mingel.

INKLUDERAR

Full support

Innan, under och efter bröllopet finns jag till hands för er.

 

Planeringsmöte

Vi ses över en fika eller hörs på Skype/Facetime/telefon för att lära känna varandra lite bättre och ni kan berätta allt om era planer!

Provfotografering

Har vi möjlighet att träffas "på riktigt" innan bröllopet så kan ni få prova på att stå framför kameran. Efteråt får ni ca 10 digitala bilder att använda helt fritt.

Bröllopsguide

När bokningen är klar skickar jag ut en informationssida där jag berättar hur fotograferingen går till och ger tips och råd inför de olika delarna av dagen.

Webbgalleri

Efter bröllopet får ni alla bilder samlade i ett online-galleri. Ni kan självklart dela länken till vänner och familj.

USB-minne i träbox

Alla de högupplösta bilderna skickas även på ett USB-minne i en fin träbox tillsammans med 10 prints i storleken 10x15cm.

21 000 kr