top of page
emilia.christian.hogupplost.jpg

BRÖLLOPSFOTOGRAF
Östersund / Åre / Jämtland

VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER

Grattis!

Nu väntar livets fest där ni ska fira er otroliga kärlek och jag hänger gärna med! Oavsett hur stort eller litet ert bröllop är, oavsett hur det ser ut, vart det är eller vilka som är där så är det just er kärlek som står i fokus. Kärleken mellan er två och till alla de som ni väljer att fira med. Det vill jag att ni ska få minnas på allra bästa sätt. Med bilder som visar riktiga känslor, kramar med nära och kära, hur ni tittade på varandra, hur extra kära ni var och hur kul alla hade hjälper jag er att bevara er bästa dag! Jag utgår från Östersund, men kan självklart resa vart som helst för er kärlek.

DET ÄR JAG SOM ÄR AMANDA...

...ert nya tredje hjul! En fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och vill göra fotograferingen så rolig som möjligt för er!

 

I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det operfekta, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria.

Jag är en frukost-fantast som dricker kaffe med hälften mjölk, skrattar (orimligt mycket?) åt ordvitsar och felsägningar, gillar roadtrips och äventyr på spännande platser och njuter av att vara i skogen eller vid vattnet. Jag bor på en gård utanför Östersund med min man Markus, vår hund Sigge och katt Luna. Älskar att loppisfynda, pyssla och inreda.

web2-3404.jpg

lantliga, jordnära, personliga och otraditionella

MED EN KÄRLEK FÖR DET

bild-2400.jpg

ER UPPLEVELSE

En av mina viktigaste uppgifter som fotograf är att få er avslappnade under fotograferingen. Den delen av dagen ska vara minst lika rolig som allt det andra! När ni tittar tillbaka på era bilder vill jag att ni ska minnas hur det kändes, hur kul ni hade, hur kära ni var och vilken fantastisk dag ni hade. De bästa bilderna får vi inte när ni poserar stelt och vi måste hålla koll på hur håret ligger eller att klänningen ser perfekt ut, de får vi när ni har som allra roligast och släpper loss. Där känslorna får flöda och ni bara tänker på hur kära ni är, det är då ni är som vackrast!

Förutom att vara er fotograf så är jag också en hjälpande hand att bolla idéer med, er personliga cheerleader som ni alltid kan lita på och en kompis ni kan slappna av och vara er själva med.

web-145_websize.jpg

ÄKTA

web-266_websize.jpg

PERSONLIGT

web-85.jpg

AVSLAPPNAT

Era personligheter ska såklart få komma fram och synas! Vi gör det här till er grej, oavsett vad det kan vara. Jag är all for att skapa något unikt tillsammans och har ni egna kreativa idéer är de såklart mer än välkomna! Jag hänger med er på alla typer av äventyr för att skapa unika bilder för just er.

I slutändan är ändå känslan i bilderna viktigare än att håret ligger perfekt eller att klänningen har en liten fläck, de små detaljerna kommer ni ändå inte att minnas. När ni får blomma ut precis som ni är, det är då bilderna blir som bäst!
Ni ska kunna känna att ni kan vara era själva, under hela bröllopsdagen. Det finns inget rätt eller fel, inget poserat eller tillrättalagt. Det finns utrymme för alla känslor och det viktigaste för mig är att ni kan slappna av och känna att det inte är något som håller er tillbaka.

Vi fokuserar på att ha kul, leka runt och bara vara. Gapskratt, fuldans, mysiga kramar, innerliga blickar. Allt är välkommet. Ni får enkla instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra och jag kommer stå bakom kameran och peppa er hela tiden!
Håller ni med om att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda och poserade? Då är vi tre! Jag vill fånga er dag på ett så naturligt sätt som möjligt och lägger mig inte i mer än nödvändigt när jag fotar. Under porträtt och gruppbilder styr jag såklart upp, men utan att ge er stela flygvärdinne-leenden stirrandes rakt in i kameran.

Det vackraste som finns är er genuina kärlek, skratten som kommer från magen, glädjetårar från era nära och kära, blickarna och hårda kramar. Det är vad jag vill ge er i bilderna.
brollopsfotograf-rosenhanska-magasinet.jpg

från tidigare kunder

FINA ORD

034A1628.jpg

Vi är supernöjda med bilderna! Både familj och vänner har kommenterat hur vackra dom är. Amanda lyckades verkligen fånga alla dom vackra stunder och känslor vi upplevde under dagen. Utöver att bilderna blev helt fantastiska så var Amanda underbar att jobba med. Hon fick oss att känna oss avslappnade och bekväma trots att vi inte är vana vid att stå framför kameran. Vi hade verkligen superroligt när vi tog alla bilder vilket syns i resultatet :)

Calle + Jan, Stockholm 2019

fotograf-amanda-freskgard-97.jpg

ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER?

Hos mig hittar ni en fotograf som fokuserar på känsla och stämning, där kärlek, fina detaljer, relationer och en jäkla massa skoj står i fokus. Jag skulle beskriva mitt sätt att jobba som jordnära och avslappnat, varma toner med naturen som inramning och äkta känslor över perfektion. Släng in lite gapskratt, fuldans, mysiga kramar och en massa "oooh" och "herregud sååååå fint" från min sida så har vi ett färdigt recept! Er bröllopsdag är det största just nu och mitt mål är att ni känner er trygga och avslappnade från start till mål. Jag har varit på bröllop som fotograf, gäst och brud, så jag sitter på massor av tips som jag gärna delare vidare med er. Att anlita en professionell fotograf innebär så mycket mer än bara enkla bilder, ni får någon som med stor erfarenhet  och kreativitet kan dokumentera just er dag på allra bästa sätt!

brollop-jamtli.jpg

Djupdyk i en hel bröllopsdag

UTVALDA KÄRLEKSHISTORIER

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

brollopsfotograf-ostersund-112.jpg
brollopsfotograf-stockholm-44.jpg
brollop-fjallnas-40.jpg
bröllopsfotograf-borås-1.jpg
bild-2510.jpg
sommarbröllop-jämtland.jpg