emilia.christian.hogupplost.jpg
logga-test2.png
web-3478.jpg

YAY VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER!

Välkommen hit

Det är jag som är Amanda, ert nya tredje hjul! En fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och vill göra fotograferingen så rolig som möjligt för er!

 

I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det operfekta, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria.

Läs mer om mig här >>

Er upplevelse

En av mina viktigaste uppgifter som fotograf är att få er avslappnade under fotograferingen. Den delen av dagen ska vara minst lika rolig som allt det andra! När ni tittar tillbaka på era bilder vill jag att ni ska minnas hur det kändes, hur kul ni hade, hur kära ni var och vilken fantastisk dag ni hade. De bästa bilderna får vi inte när ni poserar stelt och vi måste hålla koll på hur håret ligger eller att klänningen ser perfekt ut, de får vi när ni har som allra roligast och släpper loss. Där känslorna får flöda och ni bara tänker på hur kära ni är, det är då ni är som vackrast!

Förutom att vara er fotograf så är jag också en hjälpande hand att bolla idéer med, er personliga cheerleader som ni alltid kan lita på och en kompis ni kan slappna av och vara er själva med. Let's do this!

web-266_websize.jpg
intimt-brollop-ostersund-95.jpg

VI ÄR EN PERFECT MATCH OM..

  • Ni vill se tillbaka på era bilder och känna att det verkligen är ni.
  • Ni tycker att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda.
  • Ni vill kunna slappna av på bröllopsdagen och fokusera på att ha roligt.
  • Känslan i bilderna och er kärlek är viktigare än att håret ligger helt perfekt.
  • Ni gillar äventyr och att upptäcka nya platser.
  • Ni håller med om att mysiga kramar och härliga skrattanfall är det bästa som finns!
fotograf-amanda-freskgard-81.jpg

Making memories with you,

is my favorite thing to do.

fotograf-amanda-freskgard-42.jpg

Vi är supernöjda med bilderna! Både familj och vänner har kommenterat hur vackra dom är. Amanda lyckades verkligen fånga alla dom vackra stunder och känslor vi upplevde under dagen. Utöver att bilderna blev helt fantastiska så var Amanda underbar att jobba med. Hon fick oss att känna oss avslappnade och bekväma trots att vi inte är vana vid att stå framför kameran. Vi hade verkligen superroligt när vi tog alla bilder vilket syns i resultatet :)

Calle + Jan, Stockholm 2019

Utvalda kärlekshistorier

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

brollop-fjallnas-40.jpg
brollopsfotograf-ostersund-112.jpg
bild-2510.jpg
brollopsfotograf-stockholm-44.jpg
SVAR PÅ ERA FRÅGOR
fotograf-amanda-freskgard-52.jpg

Vi har bara varma ord att säga om Amanda. Alltifrån bildspråk till trevlig kontakt under hela processen och fantastisk leverans. Inte bara uppskattad av oss (brudparet) utan även av våra gäster som tyckte hon var enormt enkel och trevlig. Hon ställde upp på dagens olika fotokonstellationer utan problem och alltid med ett gott humör. Det är extra kul när inte bara vi är toknöjda med vår bröllopsfotograf, utan alla våra gäster kände detsamma! Amanda, tack så otroligt mycket för att du såg till att minnena från vår dag är så fint bevarade för framtiden.

Elin + Max, Östersund 2019

INLÄGG FRÅN BLOGGEN
web-3035.jpg

TIPS FÖR ETT

HÅLLBART BRÖLLOP

vinterbrollop-3643.jpg

VINTERBRÖLLOP

TIPS OCH INSPIRATION

brollop_stocketitt

LOKALA BRÖLLOPS-LEVERANTÖRER I JÄMTLAND

fotograf-amanda-freskgard-82.jpg

You feel like home,

and everywhere I've never been, all at once.

HUR GÅR DET HELA TILL?

1

BOKNING + MÖTE

Ni gillar mina bilder och känner att vi passar varandra så ni skickar in er förfrågan via formuläret längst ner på sidan. Jag är ledig ert datum (yay!) så vi bokar in ett möte så jag får höra allt om er och era planer (antingen över en fika eller på telefon/Skype).

4

THE BIG DAY

Dagen är kommen! Jag dokumenterar allt jag ser och hjälper er att slappna av. Ni ska bara behöva tänka på att ha roligt (säga ja på rätt ställe) och vara mer kära än någonsin. Inga stela leenden och panik över perfektion, så länge vi har kul och ni mår bra så blir dagen amaziiing!!

2

AVTAL + BOKNINGSFAKTURA

Allt känns toppen och vi vill hänga med varandra på er bröllopsdag. Jag skickar avtal och en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet så är datumet säkrat!

5

EFTER BRÖLLOPET

Några dagar efter bröllopet när ni njuter av att vara nygifta så får ni en liten sneak peek med 5-10 bilder att drömma er tillbaka med tills resten är klart. Ca 6-7 veckor efter bröllopet är bilderna klara och ni får en länk till ert online-galleri med alla bilder. Jag packar ert fina paket med USB-minnet och skickar till er på posten.

3

KONTAKT + PLANERING

Under tiden fram till ert bröllop finns jag såklart tillgänglig om ni har några frågor eller funderingar. Jag har ju varit på ett gäng bröllop och delar gärna med mig av tips. Har vi möjlighet att ses innan bröllopet så bokar vi också in en prov-fotografering.

6

HAPPILY EVER AFTER

Slutfakturan kommer på mailen i samband med att bilderna är klara. Självklart på mail så vi sparar in på miljön! Ni lever lyckliga i alla era dagar och har era fina bilder (och eventuell film) att drömma er tillbaka med om och om igen!

brollopsfotograf-ostersund.jpg

Amanda förevigade våran stora dag i augusti tillsammans med sin man som filmade det hela. Helt fantastiskt! Det är som att hänga med kompisar. Avslappnat, spontant, mycket skratt och positiv energi som flödar och gör en glad in i själen. Bästa investeringen vi gjort att ha både fotograf och filmare med på plats flera timmar. Tack för att vi får återuppleva våran bröllopsdag genom eran UNDERBARA dokumentation och minnas saker vi missat och inte heller minns från denna fullspäckade dag med intryck. Vi kommer definitivt återkomma! Ni är fantastiska.

Ania + Robin, Östersund 2019

HIGHLIGHTFILM

Utöver era bilder kan ni även välja att lägga till en kortfilm där de bästa delarna av er dag klipps ihop till stämningsfull musik. För att jag ska kunna fokusera till 100% på att fota tar jag med mig min man Markus som fokuserar till 100% på att filma. Vi är ett bra team som lättar upp stämningen samtidigt som vi håller koll på alla små detaljer!