• Pinterest - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
© 2013-2019 Fotograf Amanda Freskgård
mail@amandafreskgard.com | 073 83 95 480 | Östersund, Sweden
Studio på Norra Strandvägen 8, Frösön

Bröllopsfotograf i Jämtland

Fotograferar i hela Sverige och internationellt med bas i Östersund

Alla bröllop är personliga och därför ska era bilder också vara det. Med mig som fotograf blir det inga uppställda poser och stela leenden, istället är det lättsamt och roligt så att ni kan slappna av och bara vara er själva. Jag uppmuntrar alltid till spontanitet, knasiga infall och mycket mys. Med fokus på äkta kärlek och genuin lycka berättar jag er historia med mina bilder och ger er fina minnen från den mest fantastiska dagen i ert liv!

Bokningsformulär finns längst ner på sidan.

vad ingår?

Förutom en engagerad fotograf och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte och en provfotografering i samband med mötet (bilderna från provfotograferingen får ni självklart ta del av och använda hur ni vill). Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett fint USB-minne i ett trevligt paket på posten. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50 bilder i timmen. Ni kan i alla fall vara säkra på att få gott om fina bilder från alla delar av dagen!

 

Jag väljer ut några av de bästa bilderna (ca 15 st) och skickar med dessa på matt fotopapper i storlek 10x15cm. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!

vi känner oss obekväma framför kameran. hur gör vi?

Inga problem! Vi kommer inte göra några stela poser där ni ska stå rakryggade och titta in i kameran med flygvärdinne-leenden. Med mina bilder vill jag fånga era personligheter och er kärlek till varandra. Jag uppmuntrar till gapskratt, grimaser, kramar och mys, allt som ni känner för att göra. Självklart får ni också tips av mig under tiden, men mest har vi bara roligt tillsammans!

bröllop på annan ort.

Jag älskar att resa för kärleken och fota på nya platser (eller återbesöka gamla favoriter). Det kan vara var som helst i eller utanför Sverige!

bröllopsfilm.

Om ni vill lägga till något extra fint till er bröllopsdag så tar jag med mig min man Markus som filmar och klipper ihop en highlight-film med de bästa stunderna. Hur många minuter filmen blir beror på hur många timmar ni vill att vi är med, men den klipps alltid till stämningsfull musik (med licens).

vad händer vid sjukdom?

Hittills har det aldrig hänt att jag har behövt ställa in (ta i trä..) och det ska mycket till för att jag ens skulle överväga en avbokning. Men om något osannolikt skulle inträffa så hjälper jag er att hitta en annan fotograf.

efter bröllopet.

Medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras ca 4-6 veckor efter bröllopsdagen och därefter skickar jag ett USB-minne i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!

hur bokar man?

Gillar ni mina bilder? Vad kul! Då är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad 12-6 månader i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via Skype om avståndet är för långt) så vi lär känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.

hur går fotograferingen till?

Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen!

 

När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!

vad gör vi om det regnar?

Det viktigaste är att inte fokusera så mycket på vädret, det kommer att bli en toppendag ändå. Har ni kul, är kära och får fira med era närmaste så är dagen fulländad! Men några back up-alternativ kommer här: jag tar alltid med ett fint paraply som ni får låna, stora träd skyddar mot duggregn, en mysig skog likaså, inomhus i t ex kyrkan eller festlokalen funkar fint det med. Det går med andra ord alltid att lösa!

Fina ord från fina brudpar

EMILIA & CHRISTIAN

Stockholm 2017

 

Tack för det sätt du fångade vår dag, varenda bild är ju så fin!!! Du är inte bara en grym fotograf, du är även en fantastisk person. Rekommenderar dig varmt till vem som helst.

KARIN & ANDERS

Rödön 2016

 

Vilka underbara bilder! Helt perfekta, fantastiskt ljus och du har verkligen fått med allt vi hade önskat! Vi är glada över att ha så fina bilder från bröllopet!

HELEN & NIKLAS

Stockholm 2018

 

Alltså wow!! Hur grym är inte du!! Stort tack för att du var med och fångade vår dag. Magiskt!!

stories

Helen & Niclas
STADSBRÖLLOP I STOCKHOLM, 2018
Ida & Tobias
MYSIGT BRÖLLOP I SKÄRVÅNGEN, 2018
Emilia & Christian
SKÄRGÅRDSBRÖLLOP PÅ SALTKRÅKAN, 2017
Emelie & Henrik
AVSLAPPNAT BRÖLLOP PÅ LANDET, 2018
Sara & Christopher
PERSONLIGT BRÖLLOP I ÅS, 2018

I alla paket ingår följande..

- PLANERINGSMÖTE (ÖVER EN FIKA I MIN STUDIO ELLER ÖVER TELEFON/SKYPE)

- PROVFOTOGRAFERING I SAMBAND MED MÖTET (OM MÖJLIGHET FINNS)

- ALLA UTVALDA BILDER (CA 50 ST/TIMMEN) HÖGUPPLÖSTA

- REDIGERING AV SAMTLIGA BILDER

- PERSONLIGT WEBBGALLERI ATT DELA MED SLÄKT OCH VÄNNER

- FINT USB-MINNE MED SAMTLIGA BILDER

- MINST 15 ST AV FOTOGRAFEN UTVALDA BILDER PÅ MATT FOTOPAPPER 10X15CM

- FULL SUPPORT INNAN, UNDER OCH EFTER BRÖLLOPET

Fina ord från fina brudpar

JOSEFIN & MARKUS

Jormvattnet 2017

 

Så fina bröllopsbilder Amanda tog på oss, galet nöjd!

MAJA & ROBERTH

Skellefteå 2016

 

Amanda får en att känna sig bekväm och avslappnad även om man inte är van att bli fotograferad. Hon fångar de rätta ögonblicken vilket har resulterat i vackra och personliga bilder. Vi är mycket nöjda med fotograferingen av oss!

CAMILLA & ANDREAS

Östersund 2016

 

Amanda får en att slappna av och är glad och varm som person - vilket gör hela upplevelsen bekväm, avslappnad och rolig!

Highlightfilm

Utöver era bilder kan ni även välja att lägga till en kortfilm där de bästa delarna av er dag klipps ihop till stämningsfull musik. För att jag ska kunna fokusera till 100% på att fota tar jag med mig min man Markus som fokuserar till 100% på att filma. Vi är ett bra team som lättar upp stämningen samtidigt som vi håller koll på alla små detaljer!

Jag erbjuder olika paket från fyra timmar och uppåt där priserna startar på 12 000 kr. Kontakta mig via formuläret här nedan så återkommer jag med information om hur allt går till och prislista.

höst/vinter (okt - mars)
tar emot bokningar
sommar 2020
tar emot bokningar

bokningsformulär

Fyll i era uppgifter här i formuläret så återkommer jag så snart som möjligt. Förhoppningsvis är jag ledig ert datum och vi kan skapa magi tillsammans!