top of page
emilia.christian.hogupplost.jpg

BRÖLLOPSFOTOGRAF
Östersund / Åre / Jämtland

VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER

Grattis!

Nu väntar livets fest där ni ska fira er otroliga kärlek och jag hänger gärna med! Oavsett hur stort eller litet ert bröllop är, oavsett hur det ser ut, vart det är eller vilka som är där så är det just er kärlek som står i fokus. Kärleken mellan er två och till alla de som ni väljer att fira med. Det vill jag att ni ska få minnas på allra bästa sätt. Med bilder som visar riktiga känslor, kramar med nära och kära, hur ni tittade på varandra, hur extra kära ni var och hur kul alla hade hjälper jag er att bevara er bästa dag! Jag utgår från Östersund, men kan självklart resa vart som helst för er kärlek.

DET ÄR JAG SOM ÄR AMANDA...

...ert nya tredje hjul! En fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och vill göra fotograferingen så rolig som möjligt för er!

 

I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det operfekta, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria.

Jag är en frukost-fantast som dricker kaffe med hälften mjölk, skrattar (orimligt mycket?) åt ordvitsar och felsägningar, gillar roadtrips och äventyr på spännande platser och njuter av att vara i skogen eller vid vattnet. Jag bor på en gård utanför Östersund med min man Markus, vår hund Sigge och katt Luna. Älskar att loppisfynda, pyssla och inreda.

web2-3404.jpg

lantliga, jordnära, personliga och otraditionella

MED EN KÄRLEK FÖR DET

bild-2400.jpg

ER UPPLEVELSE

En av mina viktigaste uppgifter som fotograf är att få er avslappnade under fotograferingen. Den delen av dagen ska vara minst lika rolig som allt det andra! När ni tittar tillbaka på era bilder vill jag att ni ska minnas hur det kändes, hur kul ni hade, hur kära ni var och vilken fantastisk dag ni hade. De bästa bilderna får vi inte när ni poserar stelt och vi måste hålla koll på hur håret ligger eller att klänningen ser perfekt ut, de får vi när ni har som allra roligast och släpper loss. Där känslorna får flöda och ni bara tänker på hur kära ni är, det är då ni är som vackrast!

Förutom att vara er fotograf så är jag också en hjälpande hand att bolla idéer med, er personliga cheerleader som ni alltid kan lita på och en kompis ni kan slappna av och vara er själva med.

web-145_websize.jpg

ÄKTA

web-266_websize.jpg

PERSONLIGT

web-85.jpg

AVSLAPPNAT

Era personligheter ska såklart få komma fram och synas! Vi gör det här till er grej, oavsett vad det kan vara. Jag är all for att skapa något unikt tillsammans och har ni egna kreativa idéer är de såklart mer än välkomna! Jag hänger med er på alla typer av äventyr för att skapa unika bilder för just er.

I slutändan är ändå känslan i bilderna viktigare än att håret ligger perfekt eller att klänningen har en liten fläck, de små detaljerna kommer ni ändå inte att minnas. När ni får blomma ut precis som ni är, det är då bilderna blir som bäst!
Ni ska kunna känna att ni kan vara era själva, under hela bröllopsdagen. Det finns inget rätt eller fel, inget poserat eller tillrättalagt. Det finns utrymme för alla känslor och det viktigaste för mig är att ni kan slappna av och känna att det inte är något som håller er tillbaka.

Vi fokuserar på att ha kul, leka runt och bara vara. Gapskratt, fuldans, mysiga kramar, innerliga blickar. Allt är välkommet. Ni får enkla instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra och jag kommer stå bakom kameran och peppa er hela tiden!
Håller ni med om att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda och poserade? Då är vi tre! Jag vill fånga er dag på ett så naturligt sätt som möjligt och lägger mig inte i mer än nödvändigt när jag fotar. Under porträtt och gruppbilder styr jag såklart upp, men utan att ge er stela flygvärdinne-leenden stirrandes rakt in i kameran.

Det vackraste som finns är er genuina kärlek, skratten som kommer från magen, glädjetårar från era nära och kära, blickarna och hårda kramar. Det är vad jag vill ge er i bilderna.
brollopsfotograf-rosenhanska-magasinet.jpg

från tidigare kunder

FINA ORD

034A1628.jpg

Vi är supernöjda med bilderna! Både familj och vänner har kommenterat hur vackra dom är. Amanda lyckades verkligen fånga alla dom vackra stunder och känslor vi upplevde under dagen. Utöver att bilderna blev helt fantastiska så var Amanda underbar att jobba med. Hon fick oss att känna oss avslappnade och bekväma trots att vi inte är vana vid att stå framför kameran. Vi hade verkligen superroligt när vi tog alla bilder vilket syns i resultatet :)

Calle + Jan, Stockholm 2019

fotograf-amanda-freskgard-97.jpg

ÄR JAG FOTOGRAFEN FÖR ER?

Hos mig hittar ni en fotograf som fokuserar på känsla och stämning, där kärlek, fina detaljer, relationer och en jäkla massa skoj står i fokus. Jag skulle beskriva mitt sätt att jobba som jordnära och avslappnat, varma toner med naturen som inramning och äkta känslor över perfektion. Släng in lite gapskratt, fuldans, mysiga kramar och en massa "oooh" och "herregud sååååå fint" från min sida så har vi ett färdigt recept! Er bröllopsdag är det största just nu och mitt mål är att ni känner er trygga och avslappnade från start till mål. Jag har varit på bröllop som fotograf, gäst och brud, så jag sitter på massor av tips som jag gärna delare vidare med er. Att anlita en professionell fotograf innebär så mycket mer än bara enkla bilder, ni får någon som med stor erfarenhet  och kreativitet kan dokumentera just er dag på allra bästa sätt!

brollop-jamtli.jpg

Djupdyk i en hel bröllopsdag

UTVALDA KÄRLEKSHISTORIER

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

brollopsfotograf-ostersund-112.jpg
brollopsfotograf-stockholm-44.jpg
brollop-fjallnas-40.jpg
bröllopsfotograf-borås-1.jpg
bild-2510.jpg
sommarbröllop-jämtland.jpg

FAQ

 • Hur och när bokar vi?
  Känner ni att mina bilder och mitt sätt att jobba passar er som handen i handsken så är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop! Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via videosamtal om avståndet är för långt) så vi kan vi lära känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.
 • Bröllop på annan ort?
  Jag utgår från Östersund, men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek! Jag har fotat på många olika platser och älskar att få uppleva nya miljöer. I de större paketen ingår resekostnader, men jag försöker alltid hitta det mest prisvärda alternativet och reser oftast med tåg då det är billigast och bäst för miljön! Gifter ni er utanför Sveriges gränser så hänger jag också gärna med.
 • Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran?
  Absolut inga problem! De flesta säger innan fotograferingen att de är lite nervösa och rädd att bli stela, men jag får alltid höra efteråt att de tyckte att det var roligt och avslappnat under fotograferingen. Jag kommer inte att be er göra avancerade poser eller titta rakt in i kameran och se glada ut tills mungiporna krampar, istället har vi bara skitkul tillsammans och skapar på så sätt genuina och personliga bilder. Ni får instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra, men det finns inga regler att gå efter. Gapskratt, mys i mängder och spontanitet är alltid i fokus!
 • Vad händer vid sjukdom?
  Det ska mycket till innan jag ens överväger att ställa in, men om något osannolikt skulle inträffa, att jag blir skadad eller svårt sjuk så hjälper jag er givetvis att hitta en annan fotograf. Jag har ett nätverk med andra fotografer som jag kan höra av mig till.
 • Vad ingår?
  Förutom en engagerad fotograf och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte, ett gemensamt Google-dokument där vi fyller i allt viktigt kring er dag och full support via mail när som helst. Jag hjälper er gärna med planeringen! Det ingår också en provfotografering (en kortade porträttfotografering för att testa på att stå framför kameran, med ett gäng digitala bilder inkluderat) och en guide fullproppad med info om hur allt går till och en massa tips till er. Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett fint USB-minne. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50-60 bilder i timmen. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!
 • Hur går fotograferingen till?
  Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen! När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Nästan alla är lite nervösa innan, det är helt naturligt. Efter en stund slappnar man av och jag får alltid höra efteråt att det var väldigt roligt! Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!
 • Hur många bröllop har du fotat?
  Jag har fotat ca 90 bröllop och har älskat varje sekund av det!
 • Vad händer efter bröllopet?
  Några dagar efter bröllopsdagen får ni en liten sneak peek med 5-10 digitala bilder som är anpassade för webben/sociala medier. Slutfakturan skickas veckan efter bröllopsdagen och medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med det stora redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras efter ca 8-10 veckor och i samband med det skickas ett USB-minne med alla bilder i högupplöst format i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!
Svar på era frågor
web-230_websize (1).jpg
web-200_websize.jpg
web-3107.jpg
Utvalt  från bloggen
fotograf-amanda-freskgard-82.jpg
HUR DET GÅR TILL

ETT

BOKNING + MÖTE

Ni gillar mina bilder och känner att vi passar varandra så ni skickar in er förfrågan via formuläret längst ner på sidan. Om jag är ledig ert datum bokar vi in ett möte så jag får höra allt om er och era planer (antingen över en fika eller på telefon/video).

TVÅ

AVTAL + FAKTURA

Allt känns toppen och vi vill hänga med varandra på er bröllopsdag. Jag skickar avtal och en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet så är datumet säkrat!

TRE

KONTAKT + PLANERING

Under tiden fram till ert bröllop finns jag såklart tillgänglig om ni har några frågor eller funderingar. Jag har ju varit på ett gäng bröllop och delar gärna med mig av tips. Har vi möjlighet att ses innan bröllopet så bokar vi också in en provfotografering.

FYRA

THE BIG DAY

Dagen är kommen! Jag dokumenterar allt jag ser och hjälper er att slappna av. Ni ska bara behöva tänka på att ha roligt (säga ja på rätt ställe) och vara mer kära än någonsin. Inga stela leenden och panik över perfektion, så länge vi har kul och ni mår bra så blir dagen amaziiing!!

FEM

EFTER BRÖLLOPET

Några dagar efter bröllopet när ni njuter av att vara nygifta så får ni en liten sneak peek med 5-10 bilder att drömma er tillbaka med tills resten är klart. Ca 8-10 veckor efter bröllopet är bilderna klara och ni får en länk till ert online-galleri med alla bilder. Jag packar ert fina paket med USB-minnet och skickar till er på posten.

SEX

HAPPILY EVER AFTER

Slutfakturan kommer på mailen några dagar efter bröllopet. Självklart på mail så vi sparar in på miljön! Ni lever lyckliga i alla era dagar och har era fina bilder att drömma er tillbaka med om och om igen!

Drömdestinationer

MIN BUCKETLIST

Det finns platser i världen som mitt hjärta slår lite extra för. Några av dem har jag besökt tidigare och några drömmer jag om att resa till. Främst drömmer jag om att fota bröllop där! Planerar ni ert bröllop på någon av nedanstående platser? Hojta till mig så har jag en deal som ni inte vill missa!

ISLAND

LOFOTEN

GOTLAND

TOSCANA

SKOTTLAND

DETTA INGÅR I ALLA PAKET
web-135_websize.jpg

PLANERINGSMÖTE

Det ingår alltid ett möte innan ni bokar så att vi kan snacka ihop oss, gå igenom era planer och önskemål för bröllopsdagen och ni kan ställa alla era frågor. Vill ni att vi ses eller hörs något mer innan bröllopsdagen så gör vi såklart det!

image-34_websize.jpg

PARFOTOGRAFERING

(Värde 5000 kr) Om vi har möjlighet att ses på riktigt innan bröllopet så har vi en härlig provfotografering tillsammans där ni får känna på hur jag jobbar och jag får se hur ni är med varandra. Bilderna från fotograferingen får ni sedan använda helt fritt, till exempel till inbjudningskorten!

brollopsfotograf-jamtland-27.jpg

FULL SUPPORT

Före, under och efter bröllopsdagen finns jag här som stöd för er. Ni kan höra av er när som helst med funderingar så hjälper jag er mer än gärna! Bröllopsplanering är så himla roligt och det är en stor ära att få vara med på er dag, så jag är all in på alla fronter!

web-58_websize.jpg

BRÖLLOPSGUIDE

Ni får en ca 30 sidor lång guide fullproppad med info, tips och inspiration till er bröllopsdag. Jag har varit med på ett gäng bröllop och samlat på mig massor av gött som jag gärna delar med mig av till er! Där finns även mer info om hur jag jobbar och hur fotograferingen går till.

brollopsfotograf-ostersund-104.jpg

FOTOGRAFERING (of course!)

Under bröllopsdagen är jag med er de antal timmar som ni har valt och fotograferar allt jag ser. Under porträttfotograferingen guidar jag er genom hela processen och resten av dagen dokumenterar jag allt det fina så att ni har fantastiska ögonblick att drömma er tillbaka till!

fotograf-amanda-freskgard-48.jpg

ALLA UTVALDA BILDER

Ni får alla bra bilder från er dag i en blandning av färg och svartvitt. Jag sorterar ut dubbletter, suddiga bilder och andra överflödiga bilder, men resten får ni! Det blir ca 50-60 bilder per timme som jag är med er under dagen.

fotograf-amanda-freskgard-52.jpg

REDIGERING

Efter bröllopet kommer det stora redigeringsarbetet där jag sätter min ton och ger alla bilder en enhetlig stil. Era bilder får ett extra "pop" i jordnära toner och en varm känsla. Lite extra kärlek helt enkelt!

fotograf-amanda-freskgard-74.jpg

WEBBGALLERI & USB-MINNE

Alla era bilder leveras via ett personligt onlinegalleri där ni enkelt kan ladda ner webb-anpassade bilder till sociala medier. Det går självklart bra att dela länken till era nära och kära så att de också får uppleva er fina dag igen! Ni får även ett fint USB-minne med alla bilder i högupplöst format så att ni kan framkalla era bilder hur mycket ni vill.

web-375_websize.jpg

RESA & BOENDE

Gifter ni er på annan ort än Östersund? Inga problem, jag kommer gärna till er. I mina större paket ingår både resa och boende så ni kan gifta er vart som helst i Sverige, I'll be there!

web-136_websize.jpg

ENGAGERAD FOTOGRAF

Utöver allt detta får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering och att hitta de bästa platserna att fota på. Ni behöver inte tänka på något annat än att ha roligt och vara kära, så fixar jag resten!

ER INVESTERING

Då jag vill ge er som brudpar mitt allra bästa, berätta er historia på ett fint sätt och ge er en fantastisk dokumentation av dagen ligger mitt minsta paket på fem timmar. Priserna startar på 25 000 kr.

Jag erbjuder också ett mini-paket som är anpassat för mindre bröllop där dokumentationen täcker vigsel + porträtt. Detta går endast att boka under lågsäsong (okt-apr), veckodagar eller tidigast två månader innan bröllopet under högsäsong (maj-sep).

Ni är varmt välkomna att kontakta mig via formuläret här nedan så återkommer jag med mer info, priser och tillgänglighet!

SOMMAR 2024
MAJ - 1 ledig lördag
JUNI - 1 ledig lördag

JULI - FULLBOKAD
AUGUSTI - FULLBOKAD
SEPTEMBER - FULLBOKAD


SOMMAR 2025
Tar emot bokningar!

web-162_websize.jpg

Let's do this

BOKNINGSFORMULÄR

Jag vill veta allt om er och era planer. Ju mer vi lär känna varandra desto bättre kan jag dokumentera just er speciella kärlek och vi kan skapa magi tillsammans! Fyll i formuläret så återkommer jag så fort som möjligt.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har ni inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail direkt till mail@amandafreskgard.com.

Toppen! Nu har ni fyllt i allt jag behöver. Klicka iväg ert formulär här nedan så hörs vi snart :)

Tjohoo! Tack för ert meddelande. Jag återkommer så snart som möjligt!

fotograf-amanda-freskgard-69.jpg
fotograf-amanda-freskgard-55.jpg
fotograf-amanda-freskgard-50.jpg
fotograf-amanda-freskgard-7.jpg
bottom of page