emilia.christian.hogupplost.jpg
logga-test2.png
web-3478.jpg

YAY VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER!

Välkommen hit

Det är jag som är Amanda, ert nya tredje hjul! En fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och vill göra fotograferingen så rolig som möjligt för er!

 

I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det operfekta, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria.

Läs mer om mig här >>

Er upplevelse

En av mina viktigaste uppgifter som fotograf är att få er avslappnade under fotograferingen. Den delen av dagen ska vara minst lika rolig som allt det andra! När ni tittar tillbaka på era bilder vill jag att ni ska minnas hur det kändes, hur kul ni hade, hur kära ni var och vilken fantastisk dag ni hade. De bästa bilderna får vi inte när ni poserar stelt och vi måste hålla koll på hur håret ligger eller att klänningen ser perfekt ut, de får vi när ni har som allra roligast och släpper loss. Där känslorna får flöda och ni bara tänker på hur kära ni är, det är då ni är som vackrast!

Förutom att vara er fotograf så är jag också en hjälpande hand att bolla idéer med, er personliga cheerleader som ni alltid kan lita på och en kompis ni kan slappna av och vara er själva med. Let's do this!

are-brollop-105.jpg
intimt-brollop-ostersund-95.jpg

VI ÄR EN PERFECT MATCH OM..

 • Ni vill se tillbaka på era bilder och känna att det verkligen är ni.
 • Ni tycker att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda.
 • Ni vill kunna slappna av på bröllopsdagen och fokusera på att ha roligt.
 • Känslan i bilderna och er kärlek är viktigare än att håret ligger helt perfekt.
 • Ni gillar äventyr och att upptäcka nya platser.
 • Ni håller med om att mysiga kramar och härliga skrattanfall är det bästa som finns!
fotograf-amanda-freskgard-81.jpg

Making memories with you,

is my favorite thing to do.

fotograf-amanda-freskgard-42.jpg

Vi är supernöjda med bilderna! Både familj och vänner har kommenterat hur vackra dom är. Amanda lyckades verkligen fånga alla dom vackra stunder och känslor vi upplevde under dagen. Utöver att bilderna blev helt fantastiska så var Amanda underbar att jobba med. Hon fick oss att känna oss avslappnade och bekväma trots att vi inte är vana vid att stå framför kameran. Vi hade verkligen superroligt när vi tog alla bilder vilket syns i resultatet :)

Calle + Jan, Stockholm 2019

Utvalda kärlekshistorier

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

brollop-fjallnas-40.jpg
brollopsfotograf-ostersund-112.jpg
bild-2510.jpg
brollopsfotograf-stockholm-44.jpg
SVAR PÅ ERA FRÅGOR

Hur och när bokar vi?


Gillar ni mina bilder? Vad kul! Då är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via Skype om avståndet är för långt) så vi lär känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.
Bröllop på annan ort?


Jag utgår från Östersund, men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek! Jag har fotat på många olika platser och älskar att få uppleva nya miljöer. I de större paketen ingår resekostnader i hela Sverige och jag försöker alltid hitta det mest prisvärda alternativet och reser oftast med tåg då det är billigast och bäst för miljön! Gifter ni er utanför Sveriges gränser så hänger jag såklart också gärna med!
Erbjuder du bröllopsfilm?


Jajjemen! Om ni vill lägga till något extra fint till er bröllopsdag så tar jag med mig min man Markus som filmar och klipper ihop en highlight-film med allt det bästa från dagen. Självklart med härlig musik!
Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran?


Absolut inga problem! De flesta säger innan fotograferingen att de är lite nervösa och rädd att bli stela, men jag får alltid höra efteråt att de tyckte att det var roligt och avslappnat under fotograferingen. Jag kommer inte att be er göra avancerade poser eller titta rakt in i kameran och se glada ut tills mungiporna krampar, istället har vi bara skitkul tillsammans och skapar på så sätt genuina och personliga bilder. Ni får instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra, men det finns inga regler att gå efter. Gapskratt, mys i mängder och spontanitet är alltid i fokus! Se det mer som att ni hänger med en kompis som också råkar ha med sig kameran :)
Vad händer vid sjukdom?


Hittills har det aldrig hänt att jag har behövt ställa in (ta i trä..) och det ska mycket till för att jag ens skulle överväga en avbokning. Men om något osannolikt skulle inträffa så hjälper jag er att hitta en annan fotograf.
Hur går fotograferingen till?


Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen! När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Nästan alla är lite nervösa innan, men jag får alltid höra efteråt att det bara var kul och avslappnat! Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!
Vad ingår?


Förutom en engagerad fotograf (eller till och med två, om ni har valt att lägga till film) och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte och en provfotografering (bilderna från provfotograferingen får ni självklart ta del av och använda hur ni vill). I de större paketen ingår en bröllopsguide som är fullproppad med tips inför bröllopsdagen, vad ni inte ska missa under planeringen och info om hur jag jobbar. Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett USB-minne i ett fint paket. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50-60 bilder i timmen. Ni kan i alla fall vara säkra på att få gott om fina bilder från alla delar av dagen! Jag väljer ut 10-15 av de bästa bilderna och skickar med dessa på matt fotopapper i storlek 10x15cm. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!
Vad händer efter bröllopet?


Medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras ca 6-7 veckor efter bröllopsdagen och därefter skickar jag ett USB-minne i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!
Hur många bröllop har du fotat?


Jag har i skrivande stund fotat 65 bröllop och har älskat varje sekund av det!

fotograf-amanda-freskgard-52.jpg

Vi har bara varma ord att säga om Amanda. Alltifrån bildspråk till trevlig kontakt under hela processen och fantastisk leverans. Inte bara uppskattad av oss (brudparet) utan även av våra gäster som tyckte hon var enormt enkel och trevlig. Hon ställde upp på dagens olika fotokonstellationer utan problem och alltid med ett gott humör. Det är extra kul när inte bara vi är toknöjda med vår bröllopsfotograf, utan alla våra gäster kände detsamma! Amanda, tack så otroligt mycket för att du såg till att minnena från vår dag är så fint bevarade för framtiden.

Elin + Max, Östersund 2019

INLÄGG FRÅN BLOGGEN
web-3035.jpg

TIPS FÖR ETT

HÅLLBART BRÖLLOP

vinterbrollop-3643.jpg

VINTERBRÖLLOP

TIPS OCH INSPIRATION

brollop_stocketitt

LOKALA BRÖLLOPS-LEVERANTÖRER I JÄMTLAND

fotograf-amanda-freskgard-82.jpg

You feel like home,

and everywhere I've never been, all at once.

HUR GÅR DET HELA TILL?

1

BOKNING + MÖTE

Ni gillar mina bilder och känner att vi passar varandra så ni skickar in er förfrågan via formuläret längst ner på sidan. Jag är ledig ert datum (yay!) så vi bokar in ett möte så jag får höra allt om er och era planer (antingen över en fika eller på telefon/Skype).

4

THE BIG DAY

Dagen är kommen! Jag dokumenterar allt jag ser och hjälper er att slappna av. Ni ska bara behöva tänka på att ha roligt (säga ja på rätt ställe) och vara mer kära än någonsin. Inga stela leenden och panik över perfektion, så länge vi har kul och ni mår bra så blir dagen amaziiing!!

2

AVTAL + BOKNINGSFAKTURA

Allt känns toppen och vi vill hänga med varandra på er bröllopsdag. Jag skickar avtal och en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet så är datumet säkrat!

5

EFTER BRÖLLOPET

Några dagar efter bröllopet när ni njuter av att vara nygifta så får ni en liten sneak peek med 5-10 bilder att drömma er tillbaka med tills resten är klart. Ca 6-7 veckor efter bröllopet är bilderna klara och ni får en länk till ert online-galleri med alla bilder. Jag packar ert fina paket med USB-minnet och skickar till er på posten.

3

KONTAKT + PLANERING

Under tiden fram till ert bröllop finns jag såklart tillgänglig om ni har några frågor eller funderingar. Jag har ju varit på ett gäng bröllop och delar gärna med mig av tips. Har vi möjlighet att ses innan bröllopet så bokar vi också in en prov-fotografering.

6

HAPPILY EVER AFTER

Slutfakturan kommer på mailen i samband med att bilderna är klara. Självklart på mail så vi sparar in på miljön! Ni lever lyckliga i alla era dagar och har era fina bilder (och eventuell film) att drömma er tillbaka med om och om igen!

brollopsfotograf-ostersund.jpg

Amanda förevigade våran stora dag i augusti tillsammans med sin man som filmade det hela. Helt fantastiskt! Det är som att hänga med kompisar. Avslappnat, spontant, mycket skratt och positiv energi som flödar och gör en glad in i själen. Bästa investeringen vi gjort att ha både fotograf och filmare med på plats flera timmar. Tack för att vi får återuppleva våran bröllopsdag genom eran UNDERBARA dokumentation och minnas saker vi missat och inte heller minns från denna fullspäckade dag med intryck. Vi kommer definitivt återkomma! Ni är fantastiska.

Ania + Robin, Östersund 2019

HIGHLIGHTFILM

Utöver era bilder kan ni även välja att lägga till en kortfilm där de bästa delarna av er dag klipps ihop till stämningsfull musik. För att jag ska kunna fokusera till 100% på att fota tar jag med mig min man Markus som fokuserar till 100% på att filma. Vi är ett bra team som lättar upp stämningen samtidigt som vi håller koll på alla små detaljer!

DETTA INGÅR I ALLA PAKET
web-1947.jpg

När ni bokar mig som bröllopsfotograf ingår följande i alla paket:

 • Planeringsmöte (över en fika eller telefon/Skype)

 • Provfotografering (i de större paketen)

 • Jag kollar upp passande fotoplatser inför den stora dagen så att ni bara kan ta det lugnt och fokusera på er själva

 • Alla utvalda bilder från bröllopsdagen (ca 50-60 st/timmen)

 • Redigering av bilderna (för att fixa ljus/färger/kontrast och få till min varma ton)

 • Personligt webbgalleri att dela med släkt och vänner

 • USB-minne med bilderna både högupplösta och webbanpassade

 • 10-15 st av fotografen utvalda bilder på matt fotopapper 10x15cm

 • Bilder och USB skickas i ett fint paket på posten

 • Full support innan, under och efter bröllopet

 • I de större paketen ingår en bröllopsguide fullproppad med tips inför de olika delarna av bröllopsdagen, vad ni inte ska missa under planeringen och hur fotograferingen går till

Utöver detta så får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Jag ger er gärna tips och hjälp under planeringens gång och under bröllopsdagen behöver ni inte tänka på något annat än att ha roligt, jag gör allt för att ni ska få fina, härliga och roliga bilder att titta tillbaka på!

web-3211.jpg

Välj Amanda Freskgård som fotograf! Amanda är närvarande, sprudlande och genuint glad vid fotograferingen. Så bra service och mycket tillmötesgående, vilket märktes väl när Covid-19 kom och ställde till i vår bröllopsplaner. Bilderna är helt fantastiska, långt över våra förväntningar och då var våra förväntningar höga efter att ha kollat på andra bröllop som Amanda tidigare fotograferat.

Jennifer + Joel, Östersund 2020

ER INVESTERING

Då jag vill ge er som brudpar mitt allra bästa, berätta er historia på ett fint sätt och ge er en fantastisk dokumentation av dagen ligger mitt minsta paket på fyra timmar. Priserna startar på 16 000 kr.

Jag erbjuder också ett mini-paket som är anpassat för mindre bröllop där dokumentationen täcker vigsel + porträtt. Detta går endast att boka under lågsäsong (okt-apr), veckodagar eller tidigast två månader innan bröllopet under högsäsong (maj-sep).

Ni är varmt välkomna att kontakta mig via formuläret här nedan så återkommer jag med mer info, priser och tillgänglighet!

Högsäsong 2022

 

Maj - 2 lediga lördagar

Juni - 1 ledig lördag

Juli - FULLBOKAD

Augusti - 1 ledig lördag

September - 2 lediga lördagar

Ni kan självklart boka ert bröllop hos mig under alla delar av året och andra dagar än lördagar. Då är också chansen större att ert datum är ledigt!

Bokade datum

BOKNINGSFORMULÄR

Jag vill veta allt om er och era planer. Ju mer vi lär känna varandra desto bättre kan jag dokumentera just er speciella kärlek och vi kan skapa magi tillsammans! Fyll i formuläret så återkommer jag så fort som möjligt.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har ni inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail direkt till mail@amandafreskgard.com.

Checka i det som stämmer in på er (flera kan väljas)

Tjohoo! Tack för ert meddelande. Jag återkommer så snart som möjligt!

fotograf-amanda-freskgard-20.jpg
fotograf-amanda-freskgard-52.jpg
fotograf-amanda-freskgard-50.jpg