top of page
emilia.christian.hogupplost.jpg

FOTOGRAF
AMANDA FRESKGÅRD

VAD KUL ATT NI SKA GIFTA ER!

LÅT OSS DOKUMENTERA ER UNIKA KÄRLEK TILLSAMMANS

Det är jag som är Amanda, ert nya tredje hjul! En fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och vill göra fotograferingen så rolig som möjligt för er!

 

I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det operfekta, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria.

Läs mer om mig här >>

web-3478.jpg

BRÖLLOPSFOTOGRAF ÖSTERSUND, JÄMTLAND

ER UPPLEVELSE

En av mina viktigaste uppgifter som fotograf är att få er avslappnade under fotograferingen. Den delen av dagen ska vara minst lika rolig som allt det andra! När ni tittar tillbaka på era bilder vill jag att ni ska minnas hur det kändes, hur kul ni hade, hur kära ni var och vilken fantastisk dag ni hade. De bästa bilderna får vi inte när ni poserar stelt och vi måste hålla koll på hur håret ligger eller att klänningen ser perfekt ut, de får vi när ni har som allra roligast och släpper loss. Där känslorna får flöda och ni bara tänker på hur kära ni är, det är då ni är som vackrast!

Förutom att vara er fotograf så är jag också en hjälpande hand att bolla idéer med, er personliga cheerleader som ni alltid kan lita på och en kompis ni kan slappna av och vara er själva med.

web-266_websize.jpg

PERSONLIGT

Era personligheter ska såklart få komma fram och synas! Vi gör det här till er grej, oavsett vad det kan vara. Jag är all for att skapa något unikt tillsammans och har ni egna kreativa idéer är de såklart mer än välkomna! Jag hänger med er på alla typer av äventyr för att skapa unika bilder för just er.

I slutändan är ändå känslan i bilderna viktigare än att håret ligger perfekt eller att klänningen har en liten fläck, de små detaljerna kommer ni ändå inte att minnas.
När ni får blomma ut precis som ni är, det är då bilderna blir som bäst!
web-85.jpg

AVSLAPPNAT

Ni ska kunna känna att ni kan vara era själva, under hela bröllopsdagen. Det finns inget rätt eller fel, inget poserat eller tillrättalagt. Det finns utrymme för alla känslor och det viktigaste för mig är att ni kan slappna av och känna att det inte är något som håller er tillbaka.

Vi fokuserar på att ha kul, leka runt och bara vara. Gapskratt, fuldans, mysiga kramar, innerliga blickar. Allt är välkommet. Ni får enkla instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra och jag kommer stå bakom kameran och peppa er hela tiden!
web-145_websize.jpg

ÄKTA

Håller ni med om att naturliga och spontana ögonblick är bättre än uppställda och poserade? Då är vi tre! Jag vill fånga er dag på ett så naturligt sätt som möjligt och lägger mig inte i mer än nödvändigt när jag fotar. Under porträtt och gruppbilder styr jag såklart upp, men utan att ge er stela flygvärdinne-leenden stirrandes rakt in i kameran.

Det vackraste som finns är er genuina kärlek, skratten som kommer från magen, glädjetårar från era nära och kära, blickarna och hårda kramar. Det är vad jag vill ge er i bilderna.
brollopsfotograf-rosenhanska-magasinet.jpg

VAD TYCKER ANDRA?

ORD FRÅN TIDIGARE KUNDER

034A1628.jpg

Vi är supernöjda med bilderna! Både familj och vänner har kommenterat hur vackra dom är. Amanda lyckades verkligen fånga alla dom vackra stunder och känslor vi upplevde under dagen. Utöver att bilderna blev helt fantastiska så var Amanda underbar att jobba med. Hon fick oss att känna oss avslappnade och bekväma trots att vi inte är vana vid att stå framför kameran. Vi hade verkligen superroligt när vi tog alla bilder vilket syns i resultatet :)

Calle + Jan, Stockholm 2019

DJUPDYK I EN HEL BRÖLLOPSDAG

UTVALDA KÄRLEKSHISTORIER

Förmodligen (förhoppningsvis!) ska ni bara gifta er en enda gång i livet. När all tårta är uppäten, gästerna har åkt hem, pyntet är nedplockat och kläderna hänger i garderoben så är det era bilder som finns kvar. Det är tack vare dem ni kan återuppleva bröllopsdagen om och om igen. Ni kan minnas hur pirriga ni var under förberedelserna, hur känslan var när ni såg varandra vid first look, när ni sa JA till varandra och blev firade av era gäster, de fantastiska porträtten ni tog och hur otroligt kära ni såg ut, minglet där ni kunde prata och kramas med vänner ni inte sett på länge, se skratt och glädjetårar på familjemedlemmar, allas reaktioner på talen under middagen, pyntet och dukningen ni lagt så mycket tid på och glädjen under den grymma festen ni styrt upp på kvällen. Allt det plus mycket mer som ni inte ens tänker på eller märker att det händer runt omkring er vill jag fånga på bild. Här nedan kan ni kika på några utvalda bröllop där jag hängt med under större delen av dagen (eller som bara kändes lite extra hos mig)!

brollopsfotograf-ostersund-112.jpg
brollopsfotograf-stockholm-44.jpg
brollop-fjallnas-40.jpg
bröllopsfotograf-borås-1.jpg
bild-2510.jpg
sommarbröllop-jämtland.jpg

FAQ

SVAR PÅ ERA FRÅGOR

HUR GÅR DET TILL?

FRÅN START TILL MÅL

BOKNING + MÖTE

Ni gillar mina bilder och känner att vi passar varandra så ni skickar in er förfrågan via formuläret längst ner på sidan. Om jag är ledig ert datum bokar vi in ett möte så jag får höra allt om er och era planer (antingen över en fika eller på telefon/video).

1

AVTAL + BOKNINGSFAKTURA

Allt känns toppen och vi vill hänga med varandra på er bröllopsdag. Jag skickar avtal och en bokningsfaktura på 25% av totalbeloppet så är datumet säkrat!

2

KONTAKT + PLANERING

Under tiden fram till ert bröllop finns jag såklart tillgänglig om ni har några frågor eller funderingar. Jag har ju varit på ett gäng bröllop och delar gärna med mig av tips. Har vi möjlighet att ses innan bröllopet så bokar vi också in en prov-fotografering.

3

THE BIG DAY

Dagen är kommen! Jag dokumenterar allt jag ser och hjälper er att slappna av. Ni ska bara behöva tänka på att ha roligt (säga ja på rätt ställe) och vara mer kära än någonsin. Inga stela leenden och panik över perfektion, så länge vi har kul och ni mår bra så blir dagen amaziiing!!

4

EFTER BRÖLLOPET

Några dagar efter bröllopet när ni njuter av att vara nygifta så får ni en liten sneak peek med 5-10 bilder att drömma er tillbaka med tills resten är klart. Ca 8-10 veckor efter bröllopet är bilderna klara och ni får en länk till ert online-galleri med alla bilder. Jag packar ert fina paket med USB-minnet och skickar till er på posten.

5

HAPPILY EVER AFTER

Slutfakturan kommer på mailen några dagar efter bröllopet. Självklart på mail så vi sparar in på miljön! Ni lever lyckliga i alla era dagar och har era fina bilder (och eventuell film) att drömma er tillbaka med om och om igen!

6

fotograf-amanda-freskgard-82.jpg

DRÖMDESTINATIONER

MIN BUCKETLIST

Det finns platser i världen som mitt hjärta slår lite extra för. Några av dem har jag besökt tidigare och några drömmer jag om att resa till. Främst drömmer jag om att fota bröllop där! Planerar ni ert bröllop på någon av nedanstående platser? Hojta till mig så har jag en deal som ni inte vill missa!

ISLAND

LOFOTEN

GOTLAND

TOSCANA

SKOTTLAND

web-158.jpg
web-135_websize.jpg
web-58_websize.jpg
DETTA INGÅR I ALLA PAKET

När ni bokar mig som bröllopsfotograf ingår följande i alla paket:

 • Planeringsmöte (över en fika eller telefon/Skype)

 • Provfotografering (i de större paketen)

 • Jag kollar upp passande fotoplatser inför den stora dagen så att ni bara kan ta det lugnt och fokusera på er själva

 • Alla utvalda bilder från bröllopsdagen (ca 50-60 st/timmen)

 • Redigering av bilderna (för att fixa ljus/färger/kontrast och få till min varma ton)

 • Personligt webbgalleri att dela med släkt och vänner

 • USB-minne med bilderna både högupplösta och webbanpassade

 • 10-15 st av fotografen utvalda bilder på matt fotopapper 10x15cm

 • Bilder och USB skickas i ett fint paket på posten

 • Full support innan, under och efter bröllopet

 • I de större paketen ingår en bröllopsguide fullproppad med tips inför de olika delarna av bröllopsdagen, vad ni inte ska missa under planeringen och hur fotograferingen går till

Utöver detta så får ni en engagerad fotograf som lägger ner mycket tid och omsorg både på själva fotograferingen, men också arbetet runt om så som möten, planering, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Jag ger er gärna tips och hjälp under planeringens gång och under bröllopsdagen behöver ni inte tänka på något annat än att ha roligt, jag gör allt för att ni ska få fina, härliga och roliga bilder att titta tillbaka på!

web-162_websize.jpg

Då jag vill ge er som brudpar mitt allra bästa, berätta er historia på ett fint sätt och ge er en fantastisk dokumentation av dagen ligger mitt minsta paket på fyra timmar. Priserna startar på 19 000 kr.

Jag erbjuder också ett mini-paket som är anpassat för mindre bröllop där dokumentationen täcker vigsel + porträtt. Detta går endast att boka under lågsäsong (okt-apr), veckodagar eller tidigast två månader innan bröllopet under högsäsong (maj-sep).

Ni är varmt välkomna att kontakta mig via formuläret här nedan så återkommer jag med mer info, priser och tillgänglighet!

ER INVESTERING
SOMMAR 2023

MAJ - 2 lediga lördagar
JUNI - 1 ledig lördag
JULI - Fullbokad
AUGUSTI - Fullbokad
SEPTEMBER - 1 ledig lördag

LETS DO THIS!

BOKNINGSFORMULÄR

Jag vill veta allt om er och era planer. Ju mer vi lär känna varandra desto bättre kan jag dokumentera just er speciella kärlek och vi kan skapa magi tillsammans! Fyll i formuläret så återkommer jag så fort som möjligt.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har ni inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail direkt till mail@amandafreskgard.com.

arrow&v

Toppen! Nu har ni fyllt i allt jag behöver. Klicka iväg ert formulär här nedan så hörs vi snart :)

Tjohoo! Tack för ert meddelande. Jag återkommer så snart som möjligt!

fotograf-amanda-freskgard-20.jpg
fotograf-amanda-freskgard-52.jpg
fotograf-amanda-freskgard-50.jpg
bottom of page