top of page

LANTLIGT BRÖLLOP I JÄMTLAND

Ida och Fredrik gifte sig i Mo, Svenstavik. En liten, men otroligt vacker by några mil från Östersund. Jag kom dit precis när Ida skulle ta på sig sin fantastiska klänning från Ivory and Grace och göra det sista piffet tillsammans med sin brudtärna. Förberedelserna hölls på hennes föräldrars gård, där även mingel, middag och fest skulle hållas senare på kvällen.

Vi fotade porträtt och gruppbilder tillsammans med deras brudtärna och bestman med underbart utsikt bakom huset och sedan bar det av till deras utomhusvigsel. Den hölls i en så kallad pilgrimskyrka, som ligger längs med en pilgrimsled. Efter vigseln fotade vi lite mer porträtt i en mysig skog innan det var dags att ansluta till minglet med alla gäster. Det brukar vara ett bra upplägg att dela upp porträttfotograferingen i två delar, en innan vigseln när man är lite pirrig och förväntansfull och en efter vigseln när man är lite mer avslappnad. Det blir också mindre stressigt och ger möjlighet till fler fotoplatser. En win-win helt enkelt!

De hade mingel ute på gården i den varma solen och middagen hölls i den supermysiga ladan. Det är verkligen en speciell känsla att gå in i en så gammal byggnad som förr använts till något helt annat, men som nu pyntats och dukats upp för fest. Älskar det!

Strax innan huvudrätten var det inplanerat en lite längre paus, vilket passar perfekt för att smita ut och fota i solnedgången. Bilderna under golden hour är alltid helt magiska och det är så mysig stund för brudparet att ha tillsammans, så det rekommenderar jag verkligen att planera in i schemat! Det räcker oftast med bara 10-15 minuter för att hinna få fina bilder.

bottom of page