top of page
fotograf-amanda-freskgard.jpg

PARFOTOGRAF I ÖSTERSUND

Med fokus på äkta känslor och det som är ni!

web-3478.jpg

Det är jag som är Amanda, en fotograf som älskar gapskratt, glädjetårar, mysiga kramar, spontanitet och äkta känslor. Jag fångar er på bild precis som ni är, hjälper er att slappna av, är er kompis och gör fotograferingen jäkligt kul. I’m all for the kasta-bak-huvudet-vem-bryr-sig-om-jag-får-dubbelhaka-skrattet, frihetskänslan i att springa över en sommaräng, spänningen i att följa en okänd stig i skogen, road trips och att sjunga högt i bilen, det stora i det lilla och er fantastiska kärlekshistoria. För även om det bara är en sketen tisdag så är er kärlek värd att firas och dokumenteras, precis så fantastisk som den ju faktiskt är!

Läs mer om mig här >>

ER FANTASTISKA KÄRLEK FÖRTJÄNAR ATT DOKUMENTERAS

AVSLAPPNAT & ROLIGT

När ni fotograferas hos mig blir det inga stela poser eller obekväma tystnader. Vi har kul tillsammans och jag hjälper er att ta fram det naturliga. Istället för att jag ber er posa på ett specifikt sätt så får ni enkla och roliga instruktioner av mig som ni får tolka helt fritt. På så sätt får vi fram det som är NI!

Jag pratar med er hela tiden (om jag inte pratar så tjuter jag nog av lycka över hur fint det blir!), det det finns ingen risk för pinsamma tystnader.

EN UPPLEVELSE

Jag vill ge er en härlig upplevelse och visa att det faktiskt kan vara riktigt kul att bli fotograferad. Ni får spendera lite extra mysig quality time tillsammans (med mig som ert tredje hjul!) och känna er ännu mer kära i varandra. Vill ni ha picknick, gå och köpa glass, käka pizza och dricka vin, bara strosa runt vid sjön eller någon annan kul aktivitet som är specifik för er så är jag up for anything!

Se det hela mer som härlig dejt ni är på tillsammans där ni också får fina bilder efteråt. Hur bra!?

INNAN & EFTER

Innan fotograferingen får ni såklart info om hur det hela går till, men också en liten klädguide med tips på hur ni klär er till fotograferingen. Vi kan tillsammans komma överens om plats för fotograferingen (om ni t ex har ett favvo-ställe eller en aktivitet som ni gärna vill göra medan vi fotar) eller så kollar jag upp något passande!

Efter fotograferingen redigerar jag de bästa bilderna och skickar till er i ett galleri där ni i lugn och ro kan välja ut de bilder ni vill köpa.

FAQ

 • Hur och när bokar vi?
  Känner ni att mina bilder och mitt sätt att jobba passar er som handen i handsken så är det bara att höra av sig om plats och datum för er stora dag. Jag vill veta allt om er och ert bröllop! Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg så tveka inte på att höra av er! Jag ses gärna på en fika (eller via videosamtal om avståndet är för långt) så vi kan vi lära känna varandra bättre och gå igenom planeringen och era önskemål.
 • Bröllop på annan ort?
  Jag utgår från Östersund, men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek! Jag har fotat på många olika platser och älskar att få uppleva nya miljöer. I de större paketen ingår resekostnader, men jag försöker alltid hitta det mest prisvärda alternativet och reser oftast med tåg då det är billigast och bäst för miljön! Gifter ni er utanför Sveriges gränser så hänger jag också gärna med.
 • Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran?
  Absolut inga problem! De flesta säger innan fotograferingen att de är lite nervösa och rädd att bli stela, men jag får alltid höra efteråt att de tyckte att det var roligt och avslappnat under fotograferingen. Jag kommer inte att be er göra avancerade poser eller titta rakt in i kameran och se glada ut tills mungiporna krampar, istället har vi bara skitkul tillsammans och skapar på så sätt genuina och personliga bilder. Ni får instruktioner av mig om ni inte vet vad ni ska göra, men det finns inga regler att gå efter. Gapskratt, mys i mängder och spontanitet är alltid i fokus!
 • Vad händer vid sjukdom?
  Det ska mycket till innan jag ens överväger att ställa in, men om något osannolikt skulle inträffa, att jag blir skadad eller svårt sjuk så hjälper jag er givetvis att hitta en annan fotograf. Jag har ett nätverk med andra fotografer som jag kan höra av mig till.
 • Vad ingår?
  Förutom en engagerad fotograf och de antal timmar ni väljer att jag är med er, ingår även ett planeringsmöte, ett gemensamt Google-dokument där vi fyller i allt viktigt kring er dag och full support via mail när som helst. Jag hjälper er gärna med planeringen! Det ingår också en provfotografering (en kortade porträttfotografering för att testa på att stå framför kameran, med ett gäng digitala bilder inkluderat) och en guide fullproppad med info om hur allt går till och en massa tips till er. Bilderna från bröllopsdagen redigeras (i en blandning av färg och svartvitt) och levereras högupplösta till er på ett fint USB-minne. Antalet bilder ni får varierar såklart beroende på hur många timmar jag är med er, men det blir oftast ca 50-60 bilder i timmen. Ni får även tillgång till ett personligt webbgalleri med alla bilder som ni kan dela med nära och kära. Jag lägger ner mycket tid och omsorg på arbetet runt själva fotograferingen, så som planering, möten, redigering och att hitta de bästa platserna att fota på. Självklart finns jag här för att svara på frågor, ge tips och idéer både före, under och efter bröllopet!
 • Hur går fotograferingen till?
  Vid förberedelser, vigsel, middag och fest fotar jag dokumentärt. Det blir mycket stämningsbilder, detaljer, härliga skratt, kramar och glädjetårar. Det spontana och fina när ingen tänker på att det är en kamera framme. Får ni eller era gäster feeling och vill ta spontana gruppbilder är det bara att rycka mig i armen! När vi tar porträtten så handlar det bara om att ha kul tillsammans. Ni får vara spontana, kramas mycket och göra det som känns naturligt. Jag ger tips när det behövs, men det är alltid väldigt avslappnat. Nästan alla är lite nervösa innan, det är helt naturligt. Efter en stund slappnar man av och jag får alltid höra efteråt att det var väldigt roligt! Är jag med en heldag brukar jag sno med mig brudparet från festen och ta några magiska bilder i solnedgången. Har ni önskemål eller tips på någon plats eller miljö som ni gillar så är det bara att säga till. Jag kollar alltid ut fina platser innan det är dags så att fotograferingen ska gå smidigt till och ni inte ska behöva tänka på något annat än att ha roligt och vara kära!
 • Hur många bröllop har du fotat?
  Jag har fotat ca 90 bröllop och har älskat varje sekund av det!
 • Vad händer efter bröllopet?
  Några dagar efter bröllopsdagen får ni en liten sneak peek med 5-10 digitala bilder som är anpassade för webben/sociala medier. Slutfakturan skickas veckan efter bröllopsdagen och medan ni njuter av att vara nygifta så sätter jag igång med det stora redigeringsarbetet. Ert personliga webbgalleri levereras efter ca 8-10 veckor och i samband med det skickas ett USB-minne med alla bilder i högupplöst format i ett fint paket på posten. Jag visar gärna upp alla fina bröllop jag fotar på mina sociala medier, men vill ni absolut inte att era bilder visas så är det bara att säga till så löser vi det!

Svar på era frågor

ER INVESTERING
1 timmes fotografering

Kläd- och infoguide inför fotograferingen

Personligt webbgalleri med bilder för urval

10 digitala bilder högupplösta för fri användning

Ingår: fri ombokning vid dåligt väder, scouting av fotoplats, samt frakt för produkter.

Reseersättning inom 5 mil från Hackås (därefter 45 kr/mil).

3 995 kr

parfotograf-ostersund-15_websize.jpg

Let's do this

BOKNINGSFORMULÄR

Fyll i era uppgifter här i formuläret så återkommer jag så snart som möjligt!
Jag bokar bara in ett fåtal fotograferingar i månaden för att kunna lägga så mycket tid som möjligt på varje fotografering och skapa de bästa bilderna för er.

Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Har ni inte fått svar, dubbelkolla i skräpposten så det inte hamnat där eller skicka ett mail till mail@amandafreskgard.com

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer så snart som möjligt.

bottom of page