top of page

LANTLIGT BRÖLLOP MED UTOMHUSVIGSEL PÅ NYGÅRD I SKÅNE

Elinor och Lukas gifte sig på otroligt mysiga Nygård, en gård som ligger utanför Åstorp i Skåne. Den lantliga idyllen med vidsträckta åkrar hade de som back drop till sin utomhusvigsel på gården. De var inramade av en jättefin vigselbåge i trä som var dekorerad med blommor och de vita stolarna som gästerna fick sitta på satte pricken över i:et! Under vigseln sa de sina egna löften och när de gick ut kastade gästerna konfetti och torkad lavendel på dem medan de stannade upp mitt i gången för en kyss. Det blir alltid superfina bilder om man kommer ihåg att stanna upp i gången och ta en till kyss, speciellt om gästerna samtidigt kastar konfetti/rosenblad/korn/blåser såpbubblor (gärna en kombo av flera saker för extra effekt!) på brudparet.


Vi fotade porträtt i området runt omkring efter vigseln och sedan anslöt vi till minglet där det även fotades gruppbilder (perfekt att ta gruppbilder under minglet när alla ändå är samlade och bara strosar runt och pratar).


Middagslokalen hade de dekorerat otroligt fint med blommor, ljus och ljusslingor. Så himla snyggt med träbalkarna mot de vita stenväggarna också! Till bröllopsmiddag serverades trerätters och mellan rätterna hölls det tal och gjordes lekar. Detta var nog en av de roligaste bröllopsmiddagarna jag har varit på, har nog själv aldrig skrattat så mycket eller sett gäster skratta så mycket. Riktigt härlig stämning!


Två lekar som de gjorde som var otroligt kul:

- Bruden får sätta på en stol och ta på sig ögonbindel och hörselkåpor så att hon inte ser eller hör något. Medan hon har på sig det tar lekledaren upp brudgummen och tre-fyra andra killar som sätter sig på rad bakom ryggen på bruden. När alla sitter på plats får bruden ta av sig hörselkåporna så att hon kan höra (poängen är alltså att hon inte ska se vilka som sitter bakom henne eller i vilken ordning de sitter). Hon får veta att en av killarna är brudgummen och sedan ställs det frågor som var och en av killarna får svara på i turordning, men först andas de in helium så att rösterna förvrängs. Hon ska efter x antal frågor gissa vem av killarna som är brudgummen. Frågorna får man utforma så att svaren kan vara ganska korta och det blir bara roligare om man svarar på ett sätt som gör det svårare för bruden att gissa. Det kan t ex vara "Vad är det bästa med bruden?" och så får kille nr 1 andas in helium och ge sitt svar, därefter andas kille nr 2 in helium och ger sitt svar osv. Efter några rundor med svar får bruden gissa. Garanterad skrattfest!

- En annan lek från denna kväll (som brudparet egentligen inte bör veta om innan hur det går till, för då blir det roligare) är att brudparet får sätta sig på varsin stol framför alla gästerna och ska hålla om varandras midja med varsin hand. De får en kudde och ett kuddfodral som de ska trä på, men får bara använda varsin ledig hand. Bakom brudparet står lekledaren med en skylt där det står "Konversationen under bröllopsnatten" så att bara gästerna kan se. Det är rätt knepigt att trä på kuddfodralet med bara varsin hand och det blir väldigt roliga uttryck som kan tolkas på andra sätt om man vill :) Det blev i alla fall otroligt roligt på denna middag och gäster nästan trillade av stolarna av skratt!


Efter middagen gick vi ut och fotade i den magnifika solnedgången som verkligen gav oss det perfekta ljuset. Det är så mysigt med en liten paus i middagen då man får komma iväg en stund och andas och ta in allt som händer. När vi kom tillbaka in var det dags för första dansen och sen fick festen fortsätta medan jag åkte hem efter en fantastisk dag!


Lokal


Klänning


Make up


BlommorSenaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page