top of page

OM JAG GIFTE MIG IDAG

Uppdaterat: 19 maj 2023

Jag och Markus gifte oss den 5 augusti 2017 i hans hemby Hackås. Vi hade vigsel i kyrkan och festen i lagården på hans föräldrars gård (som vi bor på nu!). Det var en helt fantastisk dag på en otroligt vacker plats och jag log och skrattade så mycket under hela dagen att jag hade ont i kinderna när vi gick och la oss. En dag jag skulle vilja göra om en gång per år, minst! Jag hade inte varit i bröllopsbranschen särskilt länge då och aldrig planerat något så stort innan, så även om det var en helt fantastisk upplevelse så hade jag nog gjort några saker annorlunda om vi hade gjort om det idag.


↠ Ha fotografen på plats hela dagen. Vi hade bokat en fotograf i några timmar bara och bilderna var jättefina, men jag hade velat ha mer från allt! Vi hade kompisar som fotade under förmiddagen och kvällen och det är jag glad för, men det är verkligen värt det att ha en riktig fotograf på plats så länge som möjligt så slipper ens gäster känna ansvar att fota.


↠ Anlita catering och tillhörande personal. Vi hade beställt en buffé som var jättegod och jag hade nog inte velat ha en sittande middag då det blev rätt avslappnad och härlig stämning att alla fick gå och ta sin egen mat och prata med andra än bordsgrannarna under tiden. Vi hade även hyrt in några killar som såg till att allt flöt på, fyllde på med dryck i baren och vatten i flaskorna på borden. Det hade förstås varit ännu bättre med en mer ordentlig personal som ordnade med allt som hade med maten att göra.


↠ Ha en ordentlig bar med drinkar och bartender. Vi hade öppen bar så gästerna kunde ta när de ville och hur mycket de ville, men det hade varit kul att ha en bartender och en liten meny så gästerna kunde beställa drinkar också!


↠ Vi gjorde lite för mycket på egen hand, hade jag gjort om det idag hade jag nog lejt bort mycket mer jobb för att inte vara så stressad. Jag gillar att pyssla och göra saker själv, men det blir lite mycket när det är till ett helt bröllop så jag kan rekommendera att leja bort det man absolut inte måste eller vill göra själv.


↠ De flesta av våra gäster reste in från andra städer och på själva bröllopsdagen hinner man ju inte riktigt prata ordentligt med alla. Hade jag gjort om dagen nu hade jag anordnat någon typ av middag eller grillkväll eller liknande kvällen innan bröllopet för att hinna umgås lite mer med alla. Själva bröllopsdagen blir dessutom ännu mer avslappnad om gästerna har hunnit lära känna varandra lite mer!


↠ Jag hade nog velat ha ännu mer blommor och växtligheter och pyntat lokalen mycket mer. Det blev väldigt fint som det var och vi hade ju jobbat på väldigt länge för att städa bort skräp, måla golvet och få bort lagårdskänslan så det blev väldigt stor skillnad mot för hur det såg ut innan. Det är nog för att jag nu i efterhand ser vad mer som går att göra i logen som jag hade velat göra ännu mer. Men det är ju kul att gå all in och verkligen få en ombonad och genomtänkt känsla :)


Nu låter det kanske som att det är mycket jag hade ändrat på, men det var såklart många saker som var jättebra också. I det stora hela så var det ju en underbar dag!


↠ Jag och Markus sov på varsitt ställe innan bröllopsdagen och gjorde oss i ordning var för sig för att sedan ha en first look med fotografen då vi fick se varandra. Det är verkligen en mysig grej att göra och blir så fin uppladdning inför vigseln sen!


↠ Då det var lite för långt för att gå mellan vigseln och festen hade vi ordnat med gemensam skjuts för alla gäster som inte hade bil. Markus pappa körde traktor med ett jättestort släp som han byggt ett räcke på, ställt upp långa bänkar och pyntat med björkris. Så kul grej och när vi åkte den korta biten på motorvägen bildades ett långt tåg med bilar bakom oss, verkligen minnesvärt!


↠ Jag hade själv bakat (och fått lite hjälp av en kompis) att baka en massa olika tårtor och cupcakes. Det var mycket att stå i, men det kändes så roligt att servera något jag gjort själv. Jag älskade den personliga känslan i att servera massa olika tårtor istället för flera likadana eller en stor, allt som är lite udda tycker jag är fint. De serverades på träfat som min pappa och Markus pappa hade fixat till oss!


↠ Allt porslin var loppisfyndat eller lånat av familj och släkt, passade perfekt till vårt tema och det kändes fint med en tanke bakom det hela.


↠ Vi hade en stor lokal som rymde alla borden, avlastning för mat och dansgolv utan att vi behövde flytta på något. Vissa lokaler kan ju vara så små att man behöver skjuta undan borden när det är dags för dans och på så sätt förlora en del sittplatser, men det behövde vi inte göra.


↠ Vi plockade blommor i naturen som vi dekorerade borden med, både miljövänligt, fint och säsongs-enligt. Dessutom passade det fint med vårt lantliga tema på bröllopet!


↠ Vi tog mycket hjälp från våra familjer som gjorde ett sånt himla bra jobb med allt. Det var jättekul att involvera våra båda familjer (som inte hade träffats så mycket innan eftersom de bor i olika städer) och känna att vi alla hade ett gemensamt projekt att jobba mot. Allt fix med bröllopet avlöstes med fika och gemensamma middagar i sommarvärmen och det var riktigt mysigt!


↠ Dagen efter bröllopet hade vi en brunch/lunch med de som ville och det var mysigt att hinna träffas lite mer med dem som rest långt för bröllopet.
Bilder tagna av Jonna Nimonius/Varga Studios.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page