top of page

Tips för gravidfotografering under vintern

I slutet av förra året hade jag en gravidfotografering tillsammans med Steffen och Tove. Steffen hade köpt ett presentkort till Tove när hon fyllde år och vi bokade in en dag för fotografering då de skulle komma upp till Jämtland från Uppsala. Vi hade fotograferingen på en gård som hennes föräldrar äger och det var huuuuur fint som helst! Det var väldigt kallt den dagen (nästan -25 grader), men det gick faktiskt bra ändå. Att det var så kallt gjorde ju att det var frost överallt och det låg en vacker dimma över sjön. Så värt det!


Det kan kännas jobbigt att stå ute med väldigt lite kläder på sig när det är så kallt, men det brukar gå bra ändå. Det är klart att det är kallt, men det handlar ju bara om en liten stund och sen är klart! En vanlig fotografering kanske håller på i upp mot 1,5 timme, men under vintern brukar jag fota mycket kortare stund så att man slipper stå ute längre än nödvändigt. De jag fotar får ha på sig rejäla skor och under klänningarna brukar det gå jättebra att ha lite extra tjocka tights eller underställ. Vi tar många pauser med jacka och kan även sätta oss i bilen en stund om det behövs. Jag brukar ha med mig små värmepåsar som är perfekta att hålla i händerna och stoppa i fickorna på jackan som man tar på sig i pauserna. Många gravida är dessutom redan väldigt varma av sig så det brukar inte vara alltför jobbigt, det är snarare jobbigt för partnern :)


Så för att sammanfatta:

- Varma skor och gärna underställ/lager på lager (där det passar med klänningarna) för att hålla lite extra värme

- Riktigt varm jacka att ta på sig när vi pausar

- Jag erbjuder värmepåsar till händer

- Många pauser med "bara" jacka eller en stund i bilen


Som sagt går fotograferingen lite fortare än under de varmare månaderna och det brukar ändå vara så himla värt det i slutändan att vara kall en stund för så mäktiga bilder som under vintern! :)
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page