top of page

TIPS TILL ER VIGSEL

Om ni har en fotograf med er på bröllopsdagen finns det några små grejer ni kan ha med er i bakhuvudet under vigseln för bästa möjliga bilder (och för en fin stund med härlig stämning tillsammans med alla gäster):


↠ Tänk på att inte går för fort fram till vigselplatsen/genom kyrkan, ta det lugnt så hinner ni och gästerna se varandra och ni slipper stå längst fram i flera minuter för att vänta på att låten ska ta slut.


↠ Om ni har ett brudfölje, tänk på att ha lite avstånd mellan varje så att alla syns ordentligt när ni går in. Går ni i ett tajt tåg är det svårt att fota allas ansikten. Sen är det ju finare om ni som brudpar kommer liiiite längre bak än de andra så att fokusen ligger på er!


↠ Fundera på om ni ska ha en så kallad "unplugged" vigsel, alltså att gästerna inte får ta upp sina mobiler, kameror eller ipads under vigseln. Ni slipper bilder med en massa mobiler som sticker upp och gästerna kan lättare njuta av stunden tillsammans med er. Förslagsvis kan man ha någon minut på slutet innan ni går ut, där ni vänder er om och gästerna får passa på att fota då.


↠ Om ni har någon som ska sjunga under vigseln, vänd er gärna ut mot gästerna under sången så att alla kan få se er och det blir fina bilder på era ansikten. Vrid alltså inte bara på huvudet (det blir bara obekvämt för er att stå så under en längre stund), utan vänd er helt om för att kunna njuta av sången och stå bekvämt samtidigt.


↠ Dra gärna ut lite på kyssen (eller kyss varandra fler gånger än en) så att det hinns med att fota.


↠ Ni kan också be vigselförättaren att kliva lite åt sidan just under kyssen så att ni får en bild på bara er två.


↠ Vill ni ha lite mer avslappnad stämning kan ni be era närmsta (familj, brudfölje eller toastmaster t ex) att hurra och klappa händerna vid kyssen så hakar alla andra på. Det måste inte vara högtidligt och knäpptyst om ni inte vill det.


↠ När ni ska byta ringar och säga era löften, vänd er ordentligt mot varandra så att fotograf och gäster kan se er bättre.


↠ Spela en peppig låt som ni går ut till (eller varför inte dansa ut till?).


↠ Stanna gärna upp mitt i gången på väg ut och ta en till kyss, det blir riktigt härliga bilder av det. Är ni utomhus kan ni låta gästerna kasta ris/konfetti/blomblad på er när ni passerar för extra härlig stämning och ljuvliga bilder!

Bonustips för er som har en utomhusvigsel:


↠ Försök se till så att ni står helt i skuggan eller helt i solen för bäst ljus i bilderna. En halvskuggig plats där solen också kommer in skapar konstiga skuggor och kontraster på er och gästerna vilket lätt stör i bilden.


↠ Ha en backup inomhus ifall vädret visar sig från sin sämsta sida och det absolut inte går att vara ute. Annars, informera era gäster om att ni kommer att vara ute och be dem klä sig efter väder. Med paraply och rätt kläder klarar man av att stå ute en stund även om det skulle regna!


↠ Ni behöver inte stå med ryggen mot gästerna som man oftast gör i kyrkan. Nu är ni utomhus på er egna plats och kan göra precis som ni vill. Stå gärna vänd mot gästerna istället så blir det mer gemenskap och bättre bilder där man också ser era ansikten.


↠ Om vigseln kommer att vara lång kan det vara bra att ordna sittplatser till era gäster (eller åtminstone till de äldsta och yngsta). Höbalar, gamla träbänkar, dekorerade stolar, lastpallar, ja nästan vad som helst funkar!
Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page