top of page

TIPS TILL HÖST- OCH VINTERBRÖLLOP

Många kanske tänker att november till mars är väldigt tråkiga månader att gifta sig på. I de norra delarna av Sverige har man ju förhoppningsvis en massa snö i alla fall och det är ju fantastiskt vackert! I söder är det ju dock oftast grått och slask, men det blir faktiskt fint ändå :)


Nu är ju jag kanske lite partisk eftersom jag älskar att fota när naturen går i den lite mer matta färgskalan, men jag tänkte i alla fall dela några tips för hur man utnyttjar denna årstid på bäst sätt om man gifter sig under den perioden!

↠ Fotoplatser - högt gräs i beige färgskala brukar det finnas gott om under hösten och det blir riktigt fint! Gillar man inte den lite grå-bruna färgskalan så kan man alltid fota i en gran- eller tallskog. Eftersom de håller sig gröna året om så får man en lite mer tidlös feeling på bilderna. Björkar är också jättefina även utan löv. Hittar man en tät björkskog eller dunge är det en perfekt plats att fota på!


↠ Fördelen med att gifta sig under den mörkare delen av året är att solen inte står så högt på himlen och har man turen att få en molnfri bröllopsdag så är ljuset helt magiskt! Då behöver man inte vänta till kl. 22.00 eller gå ut mitt i middagen för att få den magiska solnedgången, man får den redan vid porträttfotograferingen!


↠ Eftersom det blir mörkt tidigt så är det bäst att ha porträttfotograferingen innan vigseln medan det fortfarande är ljust ute, så tänk på det när ni planerar schemat för er dag. Ska ni ha utomhusvigsel är det ju fantastiskt fint att lägga den ungefär 1-1,5 timme innan solen går ner för att få magiskt ljus på er precis när ni säger ja till varandra!


↠ Ni kan mysa till det ordentligt på ett höst- eller vinterbröllop! Satsa på tomtebloss efter vigseln (det finns extra långa som brinner lite längre), facklor, marschaller, levande ljus (om det känns säkert) och ljusslingor överallt. Denna tiden på året gillar man ju att mysa hemma i soffan med tända ljus och en varm dryck, så varför inte göra det lika mysigt på ert bröllop? :)


↠ Ett annat tips till er utgång efter vigseln; placera ut marschaller så att gästerna kan synka tändningen av tomteblossen, istället för att de ska skicka runt tändare. När ni går genom gången av gäster och tomtebloss, stanna upp och ta en kyss, det blir såååå fina bilder!


↠ Gifter man sig under sommaren förväntar man ju sig oftast värme (och kanske sol) och planerar därefter (plus en plan B ifall det inte blir som man har tänkt). På hösten och vintern vet man ju att det blir kallt och säkert grått och mulet också, så man planerar efter det. Man slipper vara beroende och stressad över vädret och blir ju bara glatt överraskad om det blir en solig dag!


↠ Klä er varmt! Underställ, rejäla skor och en varm jacka att ta på sig lite då och då under porträttfotograferingen. Beroende på vad ni har valt att ha på er på bröllopsdagen så kan ni ju faktiskt klämma in några lager varma kläder under er outfit. Det är ju en kallare period och ni behöver inte ha tunn kostym, brudklänning utan ärm och finskor på er om ni inte vill. Gå all in på den årstid som ni faktiskt gifter er i och ha mysiga stickade tröjor, vantar, halsduk och kängor som tål lite skit ;)


↠ När vi ändå är inne på kläder så är det ju dessutom extra fint att våga välja lite färg. Är det lite grått och tråkigt i naturen är det ju superfint med en färg som poppar ut lite eller smälter in perfekt så att ni blir ett med naturen! Ska ni gifta er i ett vackert vinterlandskap är det ju också extra fint med lite färg som står ut mot den vita snön :)


↠ Plocka in naturen i dekorationerna. Granris, kottar, brickor av utsågade trädstammar, kvistar och annat vintrigt. Kostar inget och sätter verkligen rätt ton för vinterbröllop!


↠ Fundera på om ni ska ha utomhusvigsel trots att det är lite kallt. Det är så vackert med snölandskapet under vintern och går att göra så fint med facklor, granris och annat vintrigt pynt! Servera varm dryck till gästerna så håller de värmen :)


↠ En annan fördel med att gifta sig under "lågsäsong
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page