top of page

TIPS TILL EN AVSLAPPNAD PORTRÄTTFOTOGRAFERING PÅ BRÖLLOPSDAGEN

Porträttfotograferingen på bröllopsdagen kan vara lite pirrigt och kännas nervöst för er som brudpar, men så behöver det absolut inte vara! Det är såklart helt normalt att vara lite nervös, men det brukar oftast släppa när man väl är igång. När jag fotar porträtten så guidar jag alltid paret genom hela processen och pratar hela tiden, så ni är inte helt lämnade för er själva. Om ni ändå vill förbereda er lite inför det så kommer här några tips:


↠ Anlita en professionell bröllopsfotograf vars stil ni gillar och som ni känner förtroende för. Då kan ni lita på hens erfarenhet och slappna av mer när ni vet att resultatet kommer bli bra!


↠ Ha ett möte med er fotograf innan bröllopet där ni lär känna varandra lite mer och ni kan prata om förväntningar, önskemål och annat som är bra att gå igenom innan.


↠ Låt fotografen fånga er i avslappnade ögonblick. Gör roliga och naturliga saker tillsammans istället för att känna er som om ni poserar hela tiden. Skratta, skämta och var er själva framför kameran. Självklart hjälper jag till med sånt när jag fotograferar och ger er tips på vad ni kan göra.


↠ Undvik stress genom att planera i god tid och se till att ni har ett bra schema på bröllopsdagen som ni kan följa. Ha gärna 1-1,5 timme till fotograferingen för att inte behöva skynda igenom den, då kan ni även få lite pauser vid behov.


↠ Var inte rädda för att vara er själva och visa era känslor, inklusive nervositet eller tårar. Det ger bara vackra och äkta bilder som är väldigt fint att ha kvar sen!


↠ Ta en eller några små stunder för er själva, utan fotograf eller andra personer runt omkring er. T ex kan stunderna mellan porträttfotografering och vigsel eller mellan vigsel och mingel vara passande stunder då ni kan smita undan några minuter och bara vara ni två.


↠ Kom ihåg att ha kul! Bröllopsfotografering är också en möjlighet att njuta av er stora dag. Ha kul, skapa minnen och släpp loss!


Kommentare


bottom of page