top of page
web-3563_websize.jpg

Halloj!

DET ÄR JAG SOM

ÄR AMANDA..

..och jag är så taggad på att dokumentera er fantastiska kärlek! Oavsett hur den ser ut så är den värd att firas, uppmärksammas och förevigas så att ni har minnen bevarade från just nu. Det kan vara väntan på nya familjemedlemmen, er bröllopsdag eller bara en sketen tisdag. Det finns något stort i även det lilla!

Jag vill visa er att det inte behöver vara jobbigt eller stelt att bli fotograferad. Tvärtom är det faktiskt rätt kul! Mitt mål är att ni ska känna er trygga från start, att ni kan vara er själva och slappna av framför kameran. Låt oss ha kul tillsammans och bevara era fina minnen!

Mina passioner

SOM JAG VILL DOKUMENTERA ÅT ER

20210207_150955.JPG

LITE KORT OM MIG

  • Älskar frukost. Skulle lätt kunna äta gröt, smoothies och mackor alla måltider per dag!

  • Har gått från att vara en stadsmänniska till att nu bo på landet på en stor gård, and I love it! För en som mig som gärna vill ha något att göra hela tiden blir det aldrig tråkigt på en gård :)

  • Tycker mycket om att pyssla och DIY:a, allt från att göra om loppisfynd som jag köpt till att tapetsera om hemma.

  • Nattbad på sommaren är riktig livsnjutning.

  • Är av den (kanske kontroversiella?) åsikten att ordvitsar och dåliga pappa-skämt är ganska (eller egentligen jätte-) roliga!

  • Ser hellre på serier än på film, men gillar skräckfilm (hur dåliga de än är!).

web-3428_websize.jpg

LITE LÄNGRE OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Skellefteå, har bott i USA ett år som au pair och pluggade media i tre år i Umeå där jag också träffade Markus som jag nu är gift med! Vi flyttade till Östersund efter plugget och bor nu (efter tre olika lägenheter) på en stor gård fyra mil söder om Östersund. Det är hans barndomshem som gått i generation sedan 1800-talet så det känns fantastiskt att det får leva vidare. Förutom vi två är det också katten Luna och hunden Sigge som hänger med oss på gården.

 

Jag lever för brunch och långa frukostar, älskar cheesy julfilmer, lyssnar ofta på hög musik (och sjunger falskt) när jag kör bil själv, fyndar gärna på loppis, gillar bubbel, mår som bäst i naturen och saknar havet i Västerbotten. Jag tänder ljus och myser så ofta det går, skrattar (onormalt mycket?) åt felsägningar och ordvitsar, ogillar att laga mat, men är en otrolig pedant när det kommer till städning. Jag älskar att planera saker och skriver gärna listor på allt bara för att det är en sån härlig känsla att bocka av något. Jag är en morgonmänniska och börjar bli trött vid 21 på kvällen (men har ändå en förmåga att skrolla på telefonen till 23...). Jag älskar road trips och äventyr, den bästa resan vi har gjort var att bila runt hela Island.

När jag fotar så är det lättsamt och roligt. Jag tycker om dåliga skämt (som ofta kommer från mig själv) och jag får alltid höra av personer jag fotat att det var avslappnat trots att nästan alla är lite nervösa innan. Jag jobbar inte så mycket med posering, utan känner av hur ni är med varandra och försöker fånga det som är äkta. Mys, kramar i mängder, gapskratt och mer fokus på känsla än "en perfekt bild" är det jag jobbar med. Lovar att det blir kul!

brollopsfotograf_ostersund-83_websize.jpg

Låt oss säga att ni bokar mig (yay!) till er stora dag! Innan bröllopet finns jag här för att svara på era frågor, gå igenom bröllopsschemat och ge er tips på det ni behöver hjälp med. Tänk på mig mer som en kompis som ni kan bolla idéer och tankar med. Jag har ju varit med på en del bröllop (plus mitt eget) och delar gärna med mig av det jag kan!

 

Mitt viktigaste uppdrag som er fotograf (förutom att fota allt allt allt!) är att få er avslappnade framför kameran och såklart att ni ska ha KUL! Ni har ju så mycket annat att tänka på, att vara pirriga över och planera inför dagen, så fotograferingen ska inte bli en extra grej som känns jobbig eller mega-nervöst!

När ni tittar tillbaka på bilderna så vill jag inte bara att ni ska minnas hur allt såg ut, utan även hur det kändes och hur det faktiskt var. Därför försöker jag fånga allt precis som det är och "lägger mig inte i" mer än nödvändigt. Vid porträtten så pratar jag såklart med er (ni behöver ej vara oroliga över pinsam tystnad!) och ger små tips på vad ni kan göra, men låter er självklart ta plats att bara vara er själva! Det är helt fritt fram att släppa loss framför kameran och vet ni inte hur så är jag ju där och hjälper er med det. That's my job! Nästan alla säger att de är ovana eller stela framför kameran innan fotograferingen, men ganska fort kommer ni märka att det faktiskt är rätt kul!

 

Andra delar av dagen är jag lite mer en fluga på väggen och dokumenterar allt som händer naturligt; skratt, tårar, kramar, dansmoves och tal, men jag hoppar också gärna in och är en i gänget bland era gäster för att få alla avslappnade framför kameran! Inget behöver vara uppstyrt i minsta detalj så länge alla har kul! Vid gruppbilder ställer jag er inte i ordning efter längd och släktband, utan ni kan knöka ihop er hur ni vill, titta på varandra om ni inte vill titta in i kameran och skratta tills tårarna rinner.

Summan av kardemumman är i alla fall att ni får en fotograf som vill att ni och era gäster ska ha jäkligt kul, låter er vara er själva hela dagen och hjälper er att slappna av framför kameran!

Hur jag jobbar på bröllop

Säg hej

BERÄTTA GÄRNA MER OM ER OCH VAD JAG KAN HJÄLPA ER MED!

bottom of page